„Sorgul e o plantă originară din Africa Ecuatorială care face parte din famila Poaceae. Este a cincea cea mai cultivată cereală din lume și principala cereală pentru pâine în Africa. În India și China se cultivă de mai bine de 3.000 de ani. Sorgul mai este numit și planta cămilă, deorece crește acolo unde o altă plantă nu ar rezista, pentru că se adaptează la clima caldă și uscată.
În cultura chineză, sorgul este asociat cu fertilitatea și bogăția, mai ales în timpul Festivalului Lunii Pline. Pentru a atrage bunăstarea și prosperitatea în gospodărie, se făceau din tulpinile de sorg mici figurine sau decorațiuni în timpul festivalului.
Legendele indiene povestesc despre legătura dintre sorg și zeității. Acesta este asociat cu zeița Lakshmi, zeița abundeței, bogăției și prosperității.
În Africa Centrală, anumite mituri spun că sorgul ar fi una dintre primele plante cultivate de oameni și ar avea o legătură specială cu originile umane ale diferitelor triburi. Mai mult este considerat un simbol al fertilității și al ciclului vieții.
În anumite culturi, sorgul este considerat un simbol al protecției și purificării. Se fac anumite amulete pentru a aduce noroc și pentru a înlătura energiile negative.
Faimoasa mătură cu care gospodinile curătă casa și îndepărtează murdăria este făcută din sorg. Dacă sorgul este orientat în sus, îți va proteja casa, dacă este plasat în jos, acesta elimină energiile negative.
În tradiția populară, se obișnuia să se măture podeua casei după ce se primea o vizită nedorită. Chiar și astăzi, multă lume țin „ mătura de noroc’’ agățată în spatele ușii casei lor.
Pe lângă proprietățile magice, sorgul este o cereală care nu conține gluten, fiind o opțiune bună pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.
Nu ezita să ai în casă o mătură din sorg, îți va fi întotdeuna un aliat de nădejede în curățarea energiilor negative.”

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI