Spanacul, Spinacia oleracea este o planta cu frunze verzi, care face parte din familia Amaranthaceae. Cu origini în Persia antică, spanacul era comercializat de negustorii arabi încă din secolul al VI-lea î.Hr. Aceștia îl foloseau pentru durerile în gât dar și împotriva afecțiunilor pulmonare. Primele mențiuni literare despre spanac apar în „Istoria plantelor” a filozofului grec Teofrast, în jurul secolului al IV-lea î.Hr. Planta apreciată pentru proprietățile sale nutritive și benefice pentru sănătate a fost introdusă în China în anul 647 d.Hr., unde a fost cunoscută ca „Persian vegetable”.
Caterina de Medici atunci când se mărită cu Henric al II-lea ia cu ea în Franța, spanac dar și bucătari care știau să gătească faimoasa legumă. Aceasta popularizează planta la curtea regală franceză și numește orice mâncare cu spanac „florentină’’ crezând că acesta își are originile în Italia. Vinul fortificat cu suc de spanac era dat soldaților francezi pentru a le reduce sângerarea în timpul Primului Război Mondial. Spanacul crește în popularitate în 1929 odată cu benzile desenate Popeye. Spanacul îi dă puteri supraomenești eroului datorită conținutul ridicat de fier. Și asta face ca vânzările de spanac să crescă cu 33% în SUA în anii 30.
Spanacul este adesea folosit în salate, supe, preparate la cuptor, omlete, smoothie-uri și multe altele. Este o leguma cu continut scazut de calorii si cu un continut ridicat de fibre, ceea ce il face o alegere ideala pentru dietele de slabire sau pentru mentinerea greutatii corporale. Spanacul crește sănătatea și vitalitate pentru că este o sursă important de vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier, calciu, și magneziu. Antioxidanți din spanac mențin sănătatea ochilor, întăresc imunitatea, reduc tensiunea arterială și inflamația din organism. Spanacul îți construiește oase sănătoase și îți dă forță și rezistență. Datorită ușurinței sale se crede că te ajută să te conectezi cu copilul tău interior. Spanacul verde vibrant corespunde cu chakra inimii așa că de câte ori îl vei consuma îți va aduce energie iubitoare și optimistă în viața ta.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?