Strugurii sunt unul dintre acele fructe care au asociate cu ei o cantitate semnificativă de magie.
Cele mai vechi referiri ale strugurilor și a băuturii îmbătoare obținute din ei datează din anul 6000 î.Hr.
În antica legendă din Mesopotamia zeul vinului amestecat cu miere se numea Acan. Războinicii mayași atunci când plecau la luptă obișnuiau să bea amestecul magic pentru a le da mai mult curaj și bărbăție.

În „Epopeea lui Gilgamesh” din Sumeria, zeița Siduri este asociată cu vinul. Cea mai veche cramă din lume a fost descoperită în Armenia și datează din anii 4000 î.HR. în Evul Mediu, podgoriile se găseau pe moșiile nobililor și ale mănăstirilor. Multe comunități medievale europene au prosperat datorită abilităților lor excelente de a face vinul.

În manualul medieval „Tacuinum Sanitatis” se recomandau strugurii pentru valoarea lor nutritivă și sugera vinul ca un bun remediu pentru aproape orice boală. În misticismul evreiesc se spune că Eva a ronțăit un strugure, și nu un măr, în Grădina Edenului și asta ar fi dus la tot felul de probleme. În Egipt, regele Tutankhamon a fost îngropat cu vin roșu pentru a fi pregătit pentru viața de apoi.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În mitologia greacă, Dionysos i-ar fi învățat pe muritori arta viticulturi, asta după ce iubitul său Ampelo moare iar din trupul lui crește o viță de vie. Dionysos a stors strugurii care au crescut din acestă viță de vie și așa crează vinul. În Biblie, Noe plantează o viță de vie după marele potop pe muntele. De aceea vinul este adesea văzut ca un dar de la Dumnezeu. Vinul din belșug este văzut ca un semn de binecuvântare.

Struguri sunt asociați cu vindecarea datorită credinței că vinul acționează ca și remediu. Asta datorită conținutului de antioxidanți precum quercetina și resveratrol, cu efecte anticancerigene dar și de încetinire a procesului de îmbătrânire. Mai mult strugurii simbolizează abundența și fertilitatea. Se spune că dacă ai o recoltă de struguri bună ai parte de multă sănătate, vitalitate și prosperitate.