Trandafirul este una dintre cele mai vechi flori de pe pământ cu dovezi fosile care datează de acum aproximativ 35 de milioane de ani.

De-a lungul secolelor, diferite legende și credințe populare leagă trandafirul de dragoste.
Se crede că primul trandafir a înflorit atunci când Afrodita, zeița iubirii, plângea după iubitul ei rănit, Adonis. Din lacrimile care s-au amestecat cu sângele iubitului, atunci când au atins pământul, a apărut un frumos trandafir roșu.

Într-o legendă arabă, o privighetoare se îndrăgostește de un trandafir alb. Și atât de intensă este dragostea, încât privighetoarea cântă pentru prima dată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Copleșită de dragoste, privighetoarea s-a lipit de trandafir și un ghimpe i-a străpuns inima, înroșind floarea cu sângele ei. Așa s-ar fi născut trandafirul roșu care a rămas un simbol al romantismului și al iubirii intense.

În religia creștină, trandafirul era un simbol al Fecioarei Maria. Ea este adesea numită „trandafirul fără spini”, ca un simbol al purități.

În hinduism, soția lui Vishnu, Laxmi, zeița norocului și a prosperității, a fost creată cu 108 trandafiri mari și 1008 petale de trandafiri roșii.

Împărații romani își umpleau căzile cu petale de trandafiri și înfrumusețau dormitoarele cu îmiresmații trandafiri pentru a aprinde dorința și pasiunea.

Cleopatra în încercarea de a-l seduce pe Marc Antoniu, umplea podeaua camerei cu petale de trandafiri, și îl aștepta într-o cadă cu apă de trandafiri.

Romanii decorau tavanul sălilor de mese cu trandafiri pentru a le reaminti ospeților să păstreze discuțiile secrete.

Sub Rosa, care în latină se traduce sub trandafir, însemnă și astăzi secret sau confidențialitate.

Shakespeare folosea trandafirii în povestea lui Romeo și Julieta, dar și în poezia sa ca metaforă a frumuseții romantice. El spunea că , „Dintre toate florile, cred că trandafirul este cel mai bun”.

Victorianii nu își exprimau public sentimentele, așa că foloseau limbajul florilor pentru a trimite mesaje persoanelor dragi. Cu ajutorul dicționarelor florale, ei creau „buchete vorbitoare”.

Astăzi oferim trandafiri pentru a ne arăta dragostea, pasiunea și frumusețea.