Urzica este una dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară. Aceasta este răspândită  în Europa, Africa, Asia și America de Nord. Planta a fost folosită de mii de ani pentru proprietățile medicinale dar și pentru înțepătura sa. În multe tradiții din întrega lume, urzicii i-au fost atribuite puterea protecției, vindecării dar și cea a fertilității. De aceea recunoști pământul umed și fertil acolo unde crește urzica. În Danemarca au fost găsite giulgi funerare din fibre de urzică care datau din epoca bronzului cu 3000 de ani î.Hr. Vopseaua verde produsă de urzici era folosită de secole pentru a colora textilele.

În practica tribală Kawaiisu și în tradiția celtă, urzica era un gardian al casei, pentru asta se agățau buchete cu urzici în pragul casei. Mai mult acestea te protejau și de fulgere. În Egiptul Antic, urzica era folosită pentru a trata durerile artritice. Răspuns anti-histaminic  reduce inflamația și ameliorează durerea.  Există unele documente că urtificarea a avut loc și la indienii din Ecuador și la triburile native americane și canadiene.

Hiporate folosea urzicile în peste 60 de remedii, iar Galen le recomanda  de la mușcătura de câine la umflături  și boli legate de splină. Soldații romani își frecau picioarele cu urzici, pentru a trata durerile de picioare pe timpul călătoriilor lungi în frig. Acestea îi ajutau să se încălzească prin activarea circulației sângelui. Astăzi, urzicile sunt folosite în scop medicinal, culinar dar și cosmetic.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sunt apreciate pentru valoarea lor nutritivă dar și pentru stimularea fluxului și circulației sângelui.  Urzicile conțin vitamina A,C, D ,mult fier, magneziu sar și lecitină. Combat stresul și oboseala prin energizarea organismului. Mai mult consumul regulat de urzici, protejează organismul de diferiți factori alergeni precum polenul. Este un aliat ideal în curele de slăbire. Așa că nu ezita să bei ceai de urzici pentru a te bucura de toate proprietățile magice ale plantei.