Pentru mulți dintre noi Valentin’s Day este o zi care vorbește despre dragoste. Iar uneori în această zi îți imaginezi un Cupidon care trage cu săgeți în stânga și dreapta pentru ca dragostea să plutească în aer.
Dar vreau să te duc un pic în istorie și să îți povestesc despre Sfântul Valentin
Se spune că un preot creștin pe nume Valentin a trăit în Roma antică în secolul al III-lea. Acesta ar fi sfidat interdicția împăratului Claudius al II-lea de a mai oficia căsătorii, pentru că bărbații necăsătoriți ar fi soldați mai buni. Valentin nu a ascultat de ordinul împăratului și a continuat să oficieze căsătorii în secret.
Îndrăzneala lui i-a adus condamnarea la moarte pe 14 februarie. Inainte de execuție acesta i-ar fi scris fiicei temnicerului o scrisoare de adio, semnându-se ”Your Valentine„.
De atunci Sfântul Valentin a devenit un simbol al iubirii și romantismului
Printre simbolurile care au dăinuit de-a lungul vremii sunt inimioarele, porumbeii și Cupidonul înaripat. În Italia cheile Sfântului Valentin sunt oferite îndrăgostiților ca o invitație de a debloca inima celuilalt. Se crede că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților își are originea în Franța, când Charles, Ducele de Orleans, i-a trimis soției sale scrisori de dragoste din închisoare în 1415.
Ziua îndrăgostiților coincide și cu festivalurile de primăvară sau sărbători ale fertilității din epoca precreștină.

În Roma, avea loc între 13 și 15 februarie avea loc sărbătoarea Lupercalia dedicată zeilor Lupercus, protectorul turmelor și Faunus zeul pădurilor și al fertilității. În Slovenia, Sfântul Valentin este patronul primăverii. Pe 14 februarie plantele încep să se regenereze, această zi marcand prima zi de lucru pe câmp. Păsările „își propun” unele altora în această zi iar pentru a fi martor, trebuie să mergi desculț prin câmpuri care sunt adesea înghețate
În Filipine, Ziua Îndrăgostiților este momentul în care multe cupluri tinere se căsătoresc într-un eveniment sponsorizat de guvern. Iar în Anglia in noaptea de Sf Valentin femeile obișnuiau să pună cinci frunze de dafin sub perne pentru a si visa viitorii lor soți.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE