Varza este una dintre cele mai vechi legume din lume, care creștea în paleolitic pe malurile râurilor. A fost una dintre primele plante care au fost cultivate, în neolitic, acum aproape șapte mii de ani. Au fost găsite semințe de varză chiar și în peșterile din Elveția, departe de habitatul original, cu o vechime de peste 4.000 de ani.
În mitologia romană se spune că Jupiter, tatăl tuturor zeilor, ar fi muncit atât de mult încât transpirația care cădea sub formă de picături pe pământ, s-a transformat în plante mici de varză.
În Egipt, varza a fost atât de venerată, încât era primul fel de mâncare pe care egiptenii îl serveau la banchetele lor.
În Evul Mediu, varza era un aliment de bază pentru țăranii din toată toată Europa.  Supa de varză era un preparat consumat zilnic pentru că era hrănitor și consistent, te încălzea pe vreme rece și te hranea când îți era foame.
În multe culturi varza este considerată un simbol de noroc și prosperitate. În cultura ucraineană se spune că atunci când cineva se  mută în casă nouă, ar trebui să aducă cu el o varză și să o plaseze sub prag pentru a atrage norocul.
Un preparat coreean din varză fermentată kimchi este adesea menționat în legendele coreene despre longevitate. Consumul regulat ar prelungi viața. Varza a mai fost folosită în mod tradițional pentru durerile de stomac. Se obișnuia să se pună frunze de varză pe abdomen pentru ameliorarea discomfortului abdominal.
Conservarea verzei în saramură este o practicată din cele mai vechi timpuri, mai ales în nordul Europei din Flandra până în Rusia. Se știa că saramura are avantajul de a păstra calitățile naturale ale verzei proaspete, în special vitamina C, care proteja împotriva scorbutului.
Astăzi te poți bucura de numeroase variați de varză, de la cea de Bruxelles cu tulpina înaltă și căpățâna mică până la varza creață cu frunzele încrețite și căpățână afânată, până la varza roșie sau albă. Bucură-te de ea în salate, supe și în faimoasele sarmale

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID