Suntem în luna dragostei și de aceea m-am gândit să îți vorbesc despre fructul pasiunii, maracuya, cu originii în America de Sud, mai exact zona geografică ocupată de Amazon.


Dacă te aștepți ca fructul pasiuni să aibă o conotație afrodisiacă, îți spun că în spatele lui se află o poveste de spiritualitate care explică „pasiunea” pe care o trezește.


Numele „fructul pasiunii” nu provine de la fructul în sine, ci de la floarea acestuia „passiflora edulis”.
Asemănarea florii cu coroana de spini a lui Iisus Hristos i-ar fi inspirat pe misionarii iezuiți care au încercat fructul plantei să îi dea numele de fructul pasiunii. Omul de știință Carlos Linnaeus, în anul 1753 i-a dat denumirea oficială care se păstrează și astăzi.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?


În folclorul unor culturi amerindiene se spune că fructele pasiunii au puteri magice sau de vindecare. Iar datorită aspectului său exotic și aromei sale intense, poate fi asociat cu sentimentul de aventură și pasiune în bucătărie și în cultura culinară.


Pe tărâmurile guarani, exista povestea frumoasei fecioare spaniole, Mburukuja, care se îndrăgostește în ascuns de un tanar aborigen guarani. Tatăl său îl ucide în secret pe tânăr, pentru că avea planuri de căsătorie pt fiica sa cu un capitan spaniol. Fata află de moartea iubitului, decide să se omoare cu săgeata acestuia și o roagă pe mama baiatului să o ingroape langă el, pentru ca dragostea lor să rămână veșnică. Din mormântul celor doi apare frumoasa floare a pasiunii.

Există două soiuri de maracuya, unul cu coajă violet și altul cu tonuri mai portocalii sau gălbui. Pielea ascunde în interior o pulpă cu o aroma exotică cu note acide și dulci.


Este ingredientul principal din salatele cu fructe, dulcețuri, sosuri și dressing-uri și nu poți rata o înghetață din maracuya.


Consumul acestuia controlează tensiunea arterială și colesterolul din organism și uneori îți poate lua durerea de cap. Te ajută la combaterea stresului și folosit în prepararea infuziilor poți beneficia de proprietățile sale relaxante. Așa că atunci când îl întâlnești nu ezita să încerci gustul vibrant care este asociat cu pasiunea și exotismul.