Mandarinul, Citrus reticulata este un pom originar din regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei cu rădăcini în China, India și Filipine. S-au găsit urme de mandarin în grotele din Maciuria, China, care datează din anii 1600.î.Hr.
Arbustul mandarin era sacru pentru chinezi, de aceea, în antichitate aveau acces la ele doar persoanele cu funcții înalte in Imperiul Celest, deoarece se credea că fructele te-ar face mai înțelept.
Mandarina ar fi primit numele de la culoarea portocalie a tunicilor mandarinilor, funcționari din China feudală. Numele pronunțat în mandarină, însemnă avuție, de aceea se crede că fructele aduc noroc și bogăție.
Fructele ajung în Europa abia în secolul al XIX-lea unde sunt foarte apreciate datorită conținutului mare de vitamina C, care ținea iarna bolile la distanță.
Fructelele citrice și aromate sunt un simbol al Anului Nou chinezesc dar au devenit și un simbol al sărbătorilor de iarnă, mai ales pentru că acestea aduc noroc, prosperitate și bogăție în casă.
Fructul care este ușor de împărțit este considerat fructul prieteniei, așa că nu ezita să îl oferi celor dragi de câte ori ai ocazia. Mai ales că vine la pachet cu o mulțime de beneficii nutriționale.
Mandarina conține o cantitate mare de vitamina C, care este un puternic antioxidant și un susținător al sistemului imunitar. Conținutul de potasiu, fosfor, magneziu și cupru contribuie la sănătatea inimii și a sistemului nervos.
Mandarina, fructul venerat de civilizațiile asitice este recomandat pentru reglarea energiei vitale.
În Ayurveda, uleiul de mandarină  este apreciat pentru proprietățile sale calmante și revigorante. Folosit în aromaterapie, calmează mintea, reduce stresul și anxietatea. Promovează somnul odihnitor și stimulează norocul și bunăstarea.
In feng shui, mandarinele sunt asociate cu bogăția, norocul și energia pozitivă. Culoarea lor vibrantă și aroma dulce atrage bunăstarea, de aceea sunt folosite în decor pentru a atrage energia pozitivă în casă.
Dăruiește mandarine celor dragi de sărbători, pentru a le aduce fericire, prosperitate și bogăție. Și nu uita să decorezi casa, biroul sau magazinul pentru ca norocul să fie cu tine, tot timpul anului.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID