Pomelo, Citrus maxima este considerat cel mai mare fruct dintre citrice cu origini în Asia de Sud-Est.
În manuscrisul de acum 2000 de ani, al lui Yu Kung, un lider legendar al Chinei antice, apare una dintre cele mai vechi relatări despre acest fruct.
Pomelo este considerat fructul unității familiale, un fruct nelipsit de pe mesele chinezilor, mai ales în timpul „Festivalului Lunii”. Se credea că gustul dulce al fructului, alunga spiritele rele. Iar o baie cu coji și frunzele de pomelo ar ajuta să alunge necazurile.
Din punct de vedere simbolic, pomelo este asociat în unele culture cu norocul, prosperitatea și belșugul.
Etimologia numelui ar veni de la populațiile Tamil, cele mai antice populații din India care îl numeau pampa limāsu, nume împrumutat de navigatorii portughezi care îi spuneau pomposos limões.
Numele pomelo mai e tradus și în engleză „shaddock”, după numele căpitanului englez Shaddock, care ar fi adus pentru prima dată semințele de pomelo din India, în secolul al XVII-lea.
De atunci și până acum, pomelo este consumat pentru multiplele vitamine pe care le conține. Este bogat în vitamina C, esențială pentru sistemul imunitar, sănătatea pielli și absorția fierului în organism.
Vitamina A susține sănătatea ochilor iar vitaminele din complexul B, B1, B2 și B6 sunt esențiale pentru un metabolism adecvat și pentru o funcționare corectă a sistemului nervos. Coaja fructului poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii, dar se poate folosi și la prăjituri și marmeladă.
Fructul îl poți consuma crud, sub formă de suc, în salate sau chiar la micul dejun. Sucul de pomelo este, de asemenea, un adevărat izvor de sănătate, mai ales dimineața.
Pomelo are proprietăți antiaging, prin conținutul ridicat de vitamina C și conține spermidină, un compus care ajută la refacerea celulelor pielii și care încetinește îmbătrânirea.
Se spune că fructul ar curăța aura și corpul mental, aducând liniștea în mintea ta. Așa că nu ezita să consumi fructul, dar și să lași mirosul cojilor să îți împrospăteze casa. Va străluci  de sărbători!

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC