Sfecla este o legumă rădăcinosă care face parte din familia Amaranthaceae, apreciată de peste 5000 de ani pentru conținutul său bogat de nutrienți și pentru proprietățile culinare.
Se spune că sfecla creștea în grădinile suspendate din Babilon.
Hipocrate spunea că sfecla roșie este perfectă pentru curățarea sângelui și menținerea unei vieți lungi și sănătoase.
Romanii considerau sfecla roșie un afrodisiac care le dădea mai multă rezistență. Aceștia credeau că sucul de sfecla stimula sentimentele amoroase. Mai mult, foloseau frunzele pentru vindecarea rănilor.
Grecii antici susțineau că frumusețea și atractivitatea zeiței iubirii Afrodita se datorau consumului de sfecla. Și pentru greci sfecla roșie era un stimulent al pasiunii și al dragostei.
Oracolul din Delphi considera că sfecla roșie își merită greutatea în argint iar atunci când un bărbat și o femeie mâncau din aceeași sfeclă roșie se credea că aceștia se vor îndrăgosti.
Sfecla este una dintre cele mai bogate surse vegetale de antioxidanți benefici, cu proprietăți anti îmbătrânire care ajută la detoxifierea organismului.
Mai mult sucul de sfeclă este cel mai bun aliat al tenului gras, cu proprietăți bogate de îmbunătățire a pielii.
Substanțele nutritive din sfeclă ajută la sănătatea creierului, a oaselor, la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației la nivelul corpului.
S-a demostrat că sfecla roșie stimulează producția de globule roșii din sânge și ajută la atenuarea anemiei, mai ales datorită conținutului vitaminelor A, C și K, fibre și minerale precum fier, potasiu și magneziu.
Sfecla poate fi gătită sau crudă, poate fi fiartă, coaptă, sau folosită în salate, smoothi-uri, în vin și chiar în diverse deserturi.
Și vreau să îți dau și două trucuri de frumusețe, se spune că cearcănele și petele s-ar atenua dacă aplici pe ele in cantitati egale un amestec de suc de sfeclă cu suc de roșii. Iar pentru buze roz și moi, tamponează-ți un pic de suc de sfeclă pe ele în fiecare seară.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?