Margareta este una dintre cele mai frumoase florea iubirii , originară din nordul, centrul și vestul Europei. Dovezile arată că margareta a fost cultivată de egiptenii antici încă din anul 2200 î.Hr.

Aceștia foloseau 3planta pentru proprietățile medicinale  cât și propritățile  magice care aducea dragostea și prietenia. În Roma, uleiul de margarete era extras și folosit pentru a 4 steriliza bandajele și a  ajuta rănile să se vindece.

Florile erau atât de iubite, încât legiunile romane luau cu ei saci plini cu margarete pentru a le folosi după luptă.  Henric al 8-lea mânca farfurii pline cu margarete  pentru a-și vindeca ulcerul de stomac. Mai mult se credea că margaretele zdrobite în vin și băute timp de 15 zile ar vindeca nebunia.

William Shakespeare, iubea aceste frumuseți delicate. Margareta este prezentă în lucrări precum  Love’s Labors Lost sau Hamlet . Unii creștini asociază margareta cu Fecioara Maria pentru că acesta reprezintă pacea și puritatea. În timp ce unii practicanți nordici le consideră sacre pentru Zeița Freya. Pe vremuri, fetele tinere țeseau și purtau lanțuri de margarete în păr pentru a-și atrage iubitul. 

Dar le și purtau în timpul verii pentru a le aduce noroc și binecuvântări. Astăzi cei mai mulți dintre noi au folosit deja magia margaretelor când eram mai tineri. Îți amintești că ai scos petalele de margarete una câte una  și ai spus „ mă iubește, nu mă iubește”? .

Iar dacă nu știai florile sunt comestibile, așa că poți culege mugurii nedeschiși și îi poți mura asemeni caperelor.  Ceaiul din flori de margarete ajută la tonifierea și elasticitatea pielii pe care o hidratează și calmează.  Pentru a aduce fericire în casă și pentru a obține binecuvântările zânelor, decorează-ți casa cu margarete în ajunul verii.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT