Bine te-am găsit la „Viata mea în fotbal”, sportul care apropie la bine şi la greu, sportul care ne smulge lacrimi de tristeţe şi de bucurie, sportul care creează legende şi dărâmă mituri. În spatele starurilor fotbalului stau ei, oamenii din staff, oamenii care au grija ca fotbalistii sa fie în forma, să fie sătui, sa fie imbracati cu echipamente impecabile. Vorbesc cu domnul Cornel Mateiasi, kit managerul echipei nationale de peste 15 ani.

Buna ziua, ce anume face un kit manager?

Cornel Mateiași: Administrează şi gestionează echipamentele jucătorilor, de antrenamente, de prezentare şi de joc la o acţiune a echipei naţionale, preia de la magazia centrala toate mărimile, numerele de joc, deci începând de la lenjeria intima până la tricouri şi short. Se ocupa ca toţi jucătorii să aibă măsurile corespunzătoare şi să fie echipamentul curat şi de calitate

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

De câţi ani practicaţi această meserie?

Cornel Mateiași: De 25 de ani.

Câte generaţii de fotbalişti aţi lansat în aceasta perioada?

Cornel Mateiași: Pot să spun că am debutat cu finalul carierei lui Gică Hagi şi l-am prins pe Mutu de la juniori până la sfârşitul carierei.

Dumneavoastră aţi jucat fotbal?

Cornel Mateiași: Nu, am făcut atletism. Am încercat să joc fotbal, dar am fost antitalent. Am încercat şi la Rapid şi peste tot, dar nu am putut.

Cum este viaţă în jurul vedetelor?

Cornel Mateiași: Foarte frumoasă, mie îmi place foarte mult să stau printre ei. Am cunoscut glume foarte bune, mă simt foarte bine alături de ei şi respectat în acelaşi timp.

Care este cel mai frumos moment al dumneavoastră cu un jucător sau poate aveţi mai multe.

Cornel Mateiași: Am avut mai multe calificări europene, câştigarea campionatului cu Rapid, câştigarea Cupei, supercupa României. Multe momente am avut care au fost destul de frumoase. În general amintirile frumoase şi dezamăgirile au fost cu FCSB şi cu Steaua, Rapid. Acolo am trăit cele mai frumoase momente şi cele mai mari tristeţi din viaţă în fotbal.

Probabil e cea mai mare tristeţe este sfertul din finala din 2006…

Cornel Mateiași: Da, din 2006 şi meciul acelea cu bricheta. A fost unul din cele mai mari dezamăgiri. Şi am mai avut meciul cu Petrolul din finala Cupei României.

Cum îi vedeţi pe jucători după astfel de meciuri? Cum sunt ei în spatele publicului, cum sunt ei în vestiar, la interviurile de după meciuri se abţin. Cum trăiesc ei aceste momente de cumpănă?

Cornel Mateiași: La fel ca şi mine cu tristeţe, iar cu bucurie cele care sunt cu victorie. Trăim împreună, avem aceleaşi sentimente, ne revenim şi ne gândim la următorul meci. Nu poţi să ţii supărarea prea mult timp.

Aţi lucrat cu foarte mulţi jucători, unii mai aroganţi decât alţii. A fost vreunul care s-a purtat mai urat cu dvs.?

Cornel Mateiași: Nu, nu a existat niciun jucător să mă jignească. Nu sunt aroganţi.

Este un lucru foarte bun. Cu ce fotbalişti aţi rămas prieten?

Cornel Mateiași: Am rămas prieten cu foarte mulţi fotbalişti şi ţinem legătură. Trei ani am fost la Craiova, am fost foarte respectat şi am rămas cu foarte mulţi prieten şi acolo. Iosif de la Rapid mă respecta, îl respect. Cristi Sapunaru, Dragoş Grigore, Radoi, Mutu, sunt foarte mulţi, Dorinel Munteanu. Să nu să supere cei de care nu îmi aduc aminte. Lupescu, Gica Hagi. Mulţi care mă respecta şi mă înţeleg foarte, foarte bine.

Aveţi peste 150 de meciuri la echipa naţională. În cantonamentele Naţionalei nu se poate să nu intervină farse ca într -o tabăra de copii. Aveţi o farsă să ne povestiţi, pe care aţi făcut -o sau care a fost făcută?

Cornel Mateiași: Nu, dar cel mai mare specialist de la echipa naţională cu farse este Cristi Sapunaru. Ardeiul iute care îl pune în ciorba, sarea pe care o pune în suc, chestii de genul asta. El era, dar acum au dispărut de la echipa naţională farsele acestea. Nu mai sunt jucători ca Cristi Sapunaru. Claudiu Niculescu mai făcea farse.

Câte tricouri semnate de fotbalişti aveţi acasă?

Cornel Mateiași: Niciunul. Când vine cineva trebuie să dau un tricou, nu am nimic.

Aţi avut şi le-aţi dat mai departe?

Cornel Mateiași: Am avut, da.

Aveţi copii?

Cornel Mateiași: Da, am doi copii

Ce vârste au?

Cornel Mateiași: Băiatul 36 şi fata 33

I-aţi îndemnat spre sport?

Cornel Mateiași: Da, băiatul meu a făcut polo şi acum este unul dintre cei mai practicanţi antrenori din tara. Activează la Clubul Sportiv Triumf. Fata este chimioterapeut la Scoală Americană, sunt ok amândoi, mai am şi trei nepoţi.

Să vă trăiască! Ce sfaturi le-aţi dat copiilor dumneavoastră?

Cornel Mateiași: Singurul sfat a fost să facă sport pentru că atâta am ştiut eu să fac în viaţă. Sunt foarte bucuros că au reuşit şi reuşesc în continuare să facă sport.