Mai bine să fii deștept cu banii decât să faci pe deșteptul. De aceea vreau să vorbim astăzi despre cum economisești pentru viitorul copilului tău.
Dacă ai reușit să-ți organizezi bugetul astfel încât să lași loc pentru economisire, poate ar fi momentul să deschizi un cont de economii și pentru juniorul din familia ta.
Poți depune o sumă lunară de bani, poți seta transferuri automate, iar sumele se vor aduna în cont și vei câștiga din dobânzi. În același cont de economii poți depune și eventualele cadouri în bani pe care le primește copilul de la rude, de ziua lui sau de sărbători.
Astfel, atunci când va trebui să plătești o nouă școală pentru copilul tău sau o tabără de vară, de exemplu, el va beneficia de economiile pe care l-ai ajutat să le adune.
Contul de economii este doar unul dintre produsele prin care poți economisi pentru viitorul copilului tău. În piață vei găsi și altele, cum ar fi asigurările de viață, cu sau fără componentă investițională.
Practic, plătești o primă lunară, trimestrială, semestrială sau anuală și te asiguri că atunci când va împlini 18 ani copilul tău va încasa o sumă de bani care îi poate finanța un program de studii sau îi poate da un start mai bun atunci când pornește pe cont propriu.
Dacă în cazul unei asigurări de viață pentru economisire suma pe care o primește copilul tău la majorat este fixă, în cazul unei asigurări de viață cu investiții poți obține câștiguri suplimentare din investițiile realizate cu ajutorul banilor tăi.
În acest caz, suma pe care o va încasa copilul la vârsta de 18 ani este variabilă și depinde de evoluția investițiilor, dar oportunitățile de randament sunt mai mari.
Pe măsură ce copilul crește, este bine să îi explici care sunt produsele de economisire pe care le-ai deschis și le alimentezi pentru el și să înțeleagă cum funcționează, pentru că va fi un plus pentru educația lui financiară.
În orice caz, aici începem să vorbim despre bani. În familie.
Advertisment