• Ioana, elevă în clasa a VIII-a, visează să devină cântăreaţă de muzică clasică
  • Probele practice pentru liceele vocaţionale au fost amânate din cauza epidemiei de Covid-19
  • Ministerul Educaţiei nu a anunţat încă ce se întâmplă cu probele pentru şcolile vocaţionale
  • Zecii de mii de elevi care urmează să dea admitere la unul din cele 38 de licee vocaţionale din țara noastră sunt în aceeași situație

Dacă te întrebi cum poate fi visul unui copil pus sub semnul incertitudinii, Ioana e unul din exemple. Elevă în clasa a VIII-a, visează să cânte pe marile scene ale operei. „Sunt perioade de timp când ea lucrează mai mult decât un adult. Şi lucrează cu maximă conştiinciozitate. În sensul că ea merge la şcoală şase, şapte ore pe zi, după care fuge la repetiţie“, spune mama ei.

Deşi a muncit ani buni pentru visul ei, acum totul stă sub semnul incertitudinii. Ioana trebuia să susţină probele practice la liceul vocaţional în perioada 13-15 mai, dar din cauza epidemiei de Covid-19 probele au fost amânate fără ca Ministerul Educaţiei să anunţe când le-ar putea susţine.

Atât Ioana, cât și mama ei, sunt nemulțumite de faptul că „nu au informaţii concrete legat de când vor fi susţinute aceste probe eliminatorii înainte de evaluarea naţională“: „Înţelegem că sunt schimbări, dar nu pot să ne spună schimbarea înainte cu o săptămână sau cu două zile înainte“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a vorbit de examene pe bază de proiect pentru cei din învăţământul vocaţional. Directorii liceelor spun că aceste probe nu pot fi susţinute online. Ești curios cum a reacționat directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova când a fost întrebat despre varianta online? „Exclus“, a fost răspunsul. Totuși, îți și explică de ce: „Pentru că proba la admiterea la un liceu vocațional pentru clasa a 8-a este formată dintr-un repertoriu de trei piese. Cum aş putea să dau proba asta online?“.