Argiano – parte din istoria Montalcino. Originea numelui nu este pe deplin elucidata fiind vehiculate 2 variante in acest sens: numele primelor asezari romane “Ara Janus” insemnand zeul Janus sau “pamantul de pe raul Orcia” – Argiano.

Domeniul a trecut de-a lungul timpului prin mana mai multor familii nobiliare pana la momentul in care a ajuns in proprietatea Ersiliei Lovatelli care a promovat vinurile Argiano in cercurile culturale ale vremii.

In 1992 domeniul a trecut in proprietatea contesei Noemi Marone Cinzano care printr-un management inovativ a revitalizat numele de Argiano.
Ea a fost cea care l-a adus in echipa Argiano pe unul din cei mai faimosi oenologi, Giacomo Tachis, ce avea sa devina creatorul celebrului vin Super Toscan, Solengo.

Recomandări

NU RĂMÂN PASIVI
LEGEA MARȚIALĂ ÎN COREEA DE SUD
ÎMPREUNĂ, DAR SEPARAT?
HACKERII IRANIENI VIZEAZĂ SUA
TRUMP, FASCINAT DE PUTERE
CUM TE VEDE OCCIDENTUL?

Din 2013, Bernardino Sani devine proprietarul si oenolgul cramei si declanseaza un amplu proces de modernizare atat in vie cat si in crama. In prezent domeniul are 125 ha plantatie de vie organizata in sistem organic si partial biodinamic.

Argiano, Brunello di Montalcino 2016 e considerat de cei de la Decanter unul din cele mai bune Brunello din istoria recenta a cramei. Rosu rubiniu la culoare, incanta olfactiv cu note de cirese negre, prune carnoase, lemn dulce, ceva condiment si tutun.

Pe palat aciditatea intensa e in armonie perfecta cu notele de fruct, vanilie si piele. Taninurile ferme dar matasoase dau vinului o textura foarte placuta iar in postgust ne rasfata si cu ceva note balsamice. Un vin foarte bun de consum si acum, dar care cu siguranta va evolua foarte frumos in timp.