Domeniul Castiglion del Bosco (Castiglion – castel, Bosco- padure) are o istorie impresionanta ce dateaza din sec XII cand primele familii sieneze s-au stabilit aici si este locul unde s-a nascut pictorul Pietro Lorenzetti a carui pictura “Annunciazione dei Santi” dainuie si acum in micuta biserica de pe acest domeniu. Agricultura a jucat un rol important in viata localnicilor iar plantatiile de vita si maslini erau predominante. La sfarsitul sec XVII, prin decretul lui Leopold al II- lea ce a implicat agregarea mai multor comunitati printre care si Castiglion del Bosco s-a “nascut” comunitatea Montalcino. Domeniul a fost la inceputul sec XX in proprietatea fratilor Biondi recunoscuti ca fiind pionerii celebrului vin Brunello di Montalcino. Castiglion del Bosco a fost in anul 1967 unul din cei 25 de fondatori ai consortiului Brunello di Montalcino, unul din primele vinuri din Italia care a obtinut statutul de DOC(G). Domeniul a intrat intr-un proces masiv de reconstructie ce a inclus atat situl istoric cat si plantatiile de vie si partea de vinificatie in anul 2003, cand actualul proprietar Massimo Ferragamo (unul din copii celebrului designer Salvatore Ferragamo) l-a achizitionat.

Portofoliul de vinuri include: Brunello di Montalcino, inclusiv Riserva precum si editia speciala Zodiac (fiecare vintage reprezinta un semn zodiacal chinezesc, Rosso di Montalcino, gama Prima Pietra (super toscane) precum si un vin dulce sub numele Vin Santo San Michele.

-Castiglion del Bosco, Brunello di Montalcino 2016 – culoare rosu rubiniu, nas curat, precis in care distingem arome intense si concentrate de fructe de padure (mure, afine), note florale (trandafir, violete, lavanda) si condimente. Pe palat etaleaza o aciditatea vibranta in deplin echilbru cu notele aromatice (coaja de portocala si ceai negru) precum si cu taninurile muschiuloase dar foarte frumos finisate. Alcoolul peste medie dar bine integrat si postgustul generos de lung fac ca vinul sa aiba un caracter si o personalitate aparte. Un Brunello foarte reusit.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?