Gonzales Byass, este recunoscut ca fiind cel mai mare producator de sherry si cel mai mare exportator de acest tip de vinuri (in peste 100 de tari), fiind si in prezent detinuta si administrata de familia care a fondat compania, ajunsa la a 5-a generatie.

Prima fila in istoria acestei crame s-a scris in 1835 cand un tanar de 23 ani pe nume Manuel Maria Gonzales a deschis in Jerez o companie specializata in comertul cu vinuri.

La doar cateva luni de la infiintare a efectuat un export semnificativ de vinuri in Londra catre Roberto Byass care avea sa devina agentul sau pentru piata din Anglia.
Primele vinuri de tip FINO (vinuri maturate biologic ce dezvolta un strat de drojdii la suprafata) apar la mijlocul anilor 1800 sub numele de Tio Pepe (Tio in spaniola insemnand “unchi) fiind un omagiu adus unchiului sau, care si-a ajutat nepotul in realizarea sistemului “solera”.
In 1855 Roberto Byass devine si el actionar dar abia in 1870 compania apare sub numele complet de “Gonzales Byass”, moment ce coincide cu preluarea de catre fii fondatorului si fiul lui Roberto Byass a actiunilor companiei. Acest nume ramane neschimbat pana in ziua de azi chiar daca in 1988 familia Gonzales rascumpara actiunile detinute de familia Byass, devenind unic proprietar.

Recomandări

TRUMP VREA ISRAELUL CÂȘTIGĂTOR
RICHARD GERE ÎȘI VINDE CASA
CINE E VINOVAT
ȘI GOOGLE GREȘEȘTE
CINE E SUSIE WILES?
ȘTII DE VREME?

Alfonso Oloroso Secco, culoare mahon deschis dezvolta olfactiv cat si gustativ note ce indica maturarea exclusiv oxidativa, respectiv arome intense de stafide, smochine, nuci, alune, mar copt si caramel completate cu note de cafea si marmelada ce fac ca vinul sa fie unul complex. Sec pe palat, cu o aciditate peste medie ce este in echilibru aproape perfect cu taria alcoolica si notele aromatice. Textura onctuoasa face ca vinul sa fie corpolent iar post gustul este lung. Un vin intens, complex, elegant si totodata gastronomic.
Se poate asocia cu succes cu preparate din vanat sau carne rosie, cu branzeturi maturate, feluri pe baza de ciuperci salbatice sau deserturi cu nuca.