Recomandări de vin pentru Paște:
De Paște deschide-ți apetitul cu un spumant produs după metoda tradițională brut sau extra brut fie el din Cramposie Selecționată, Fetească Regală, Francuza sau Chardonnay… Îți va încânta ochiul cu o culoare galben pai, perlaj fin și dens, nas expresiv cu note de citrice, pere, caise și tuse discrete de alune, unt și toast. Gustativ are o structură excelentă, o prospețime irezistibilă care îți va pregăti palatul pentru ce va urma. Ai și varianta spumantelor gen Prosecco cu zahăr rezidual în zona de brut sau extra sec.
După ciocnitul ouălor roșii poți începe să te bucuri de primele feluri de mâncare tradițională. Dar ce pui în pahar? Un vin alb, sec, tânăr, fructat din Șarbă, Zghihară, Fetească Albă sau de ce nu un Sauvignon Blanc. Aromele fructate, florale și vegetale vor accentua abundența de gusturi proaspete ale aperitivelor din farfurie.
Nelipsitul și tradiționalul drob de miel merge perfect lângă un vin roz sec. Un vin alb sec, ușor baricat poate fi de asemenea o alegere inspirată.
Masa tradițională de Paște este bineînțeles completă doar prin prezența unei fripturi gustoase de miel. Modul de preparare al acesteia este însă important în alegerea vinului. Dacă servești cotlete sau friptură de miel la grătar acestea merg bine în compania vinurilor roșii mai suple, precum cele din Babeasca Neagră sau Pinot Noir, în timp ce o friptură suculentă din pulpa de miel gătită la cuptor trebuie susținută de un vin corpolent, tănic cum ar fi cele din Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau chiar de un Shiraz. Acesta din urmă cu un gust plin și catifelat, o structură densă, arome de fructe negre de pădure, completate de arome secundare ce provin din maturare în baricuri: espresso, ciocolată și piper, va fi partenerul perfect în această călătorie culinară pe care trebuie să o experimentezi.
Pasca este alegerea tradițională pentru desert și o asociezi cu un vin alb sau roz ușor dulceag. Optează pentru o Tămâioasă Românească sau o Busuioacă vinificată în demisec sau demidulce.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ