12 persoane condamnate în dosarul „10 august”: Au primit închisoare cu suspendare pentru huliganism

Sursă foto: ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO
  • 12 persoane sunt acuzate de acte de huliganism, în timpul protestului Diasporei din 10 august 2018.
  • Toți cei 12 inculpați au primit sentințe de până la 3 ani, iar pentru 11 dintre ei pedepsele au fost suspendate.
  • Totodată, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse între 1.000 de lei și 1.500 de lei, potrivit sentinței.

Dacă ai crezut că o perioadă nu vei mai auzi nimic de dosarul protestului 10 august, am o veste nouă. 12 bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru huliganism la protestul din 10 august 2018.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu apel. Pedepsele sunt cuprinse între 1 an şi 6 luni şi 3 ani de închisoare. 11 dintre ei au sentinţe cu suspendare, iar un bărbat are pedeapsă cu 3 ani executare, deoarece mai fusese condamnat anterior.

Faptele pentru care aceştia au primit condamnări sunt tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere. Doi dintre ei trebuie să achite peste 5.000 lei firmei de salubrizare după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei trebuie să achite între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi.

Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 august. În alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă: 7 bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit-o pe femeia jandarm.