• Elevul a fost arestat pe data de 7 noiembrie pentru că a vizionat „Unchiul”
  • Există suspiciuni că părinții ar putea fi trimiși într-un lagăr de prizonieri politici
  • În cadrul sistemului, dacă are loc o crimă culturală din cauza educației iresponsabile, persoanele pot fi amendate cu 200.000 de lire sterline

Coreea de Nord a condamnat un elev la 14 ani de închisoare din cauza faptului că a vizionat cinci minute dintr-un film sud-coreean. Elevul a fost arestat pe data de 7 noiembrie pentru că a vizionat „Unchiul”, o dramă misterioasă regizată de Kim Hyoung-jin. O sursă din interiorul țării lui Kim Jong-un a transmis pentru Daily NK că elevul ar fi urmat cursurile la școala elementară și gimnazială din Hyesan City.

„Au fost arestați în cinci minute de la vizionarea filmului și au fost condamnați la 14 ani de muncă silnică”, a confirmat sursa. De asemena, există suspiciuni că părinții elevului ar putea fi pedepsiți din prisma „sistemului de asociere” care există în Coreea de Nord. În cadrul sistemului, dacă are loc o „crimă culturală din cauza educației iresponsabile”, persoanele responsabile ar putea fi amendate cu 200.000 de lire sterline.

Cu toate acestea, locuitorii din Hyesan se tem că părinții ar putea fi trimiși într-un lagăr de prizonieri politic după ce părinții unui alt adolescent – care a fost surprins uitându-se la filme porno – au fost amândoi „relocați într-o zonă rurală” în luna februarie. Referitor la pedeapsa studentului, legile nord-coreene privind ideologia prevăd ca cei care au văzut sau au păstrat filme sud-coreene „mai mult de cinci ani și mai puțin de 15 ani” să fie pedepsiți cu „muncă corecțională”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE