15 migranți au fost prinși după ce au traversat Dunărea cu o barcă gonflabilă

Cincisprezece cetățeni străini care au traversat Dunărea cu o ambarcațiune gonflabilă au fost depistați de polițiștii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din judeţul Mehedinţi au depistat cincisprezece cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

„În data de 28.05.2021, în jurul orei 13.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – județul Mehedinți au descoperit, în urma unei acțiuni derulate în zona de competență, un grup de cincisprezece persoane, cetățeni străini. Grupul de persoane, format din adulţi şi copii, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit ca cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Somalia și Irak, treisprezece dintre ei având vârste cuprinse între 16 şi 52 de ani, iar doi copii au vârste de trei și patru ani”, arată cîmunicatul Poliției de Frontieră, transmis duminică.

Potrivit sursei citate, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste Dunăre, cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.