• Un şofer din Timişoara, cu o alcoolemie de 2,8 la mie în aerul expirat are zero alcool în sânge.
  • Dan a dat etilotestul peste cap din cauza apei de gură.
  • Doctorii spun că diabetul şi dieta săracă în carbohidraţi schimbă rezultatul alcoolemiei.

Bei, nu bei, etilotestul de dibuiește. Dan din Timișoara știe și cum se poate întâmpla așa ceva. El a rămas fără permis cu toate că nu consumase alcool.

„Am clătit gura, pe marginea drumului, pe acostament, cu un produs de igienă orală. Clătind gura, timp de un minut-două. Și la un minut fiind oprit de Poliţie, deci într-un interval de 3-4 -5 minute. La testul cu etilotestul mi-a ieşit o alcoolemie de 0,18 la sută, pe care, bineînţeles, am negat-o”, mărturisește Dan Idolu, director de Investiţii la Aeroportul Internaţional Timişoara.

Directorul Spitalului Județean Timișoara îți poate explica și cum se poate să fii depistat sub influența alcoolului cu toate că nu ai băut.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

„Cauzele cele mai obişnuite sunt hipoglicemia, ca în cazul diabetului sau al persoanelor care au o dietă deficitară, fie că ţin dietă, o dietă bazată pe puţini carbohidraţi, fie că ţin post de exemplu.

Alte cauze comune sunt consumul de anumite medicamente, de asipirină, spre exemplu. Aspirina în exces poate produce aspirină în respiraţie, medicamentele pe bază de sulfaţi, cum ar fi cele se oferă pacientelor care suferă de osteoporoză”, spune Raul Pătraşcu, director – Spitalul Judeţean Timişoara.