• Anchetatorii fac cercetări pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”
  • Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Olt nu au dovedit că angajaţilor li se făcea triajul zilnic privind starea de sănătate
  • O angajată a Ambulanţei Slatina a venit mai multe zile la serviciu, deşi avea simptome ale infecţiei cu SARS-COV-2

Este anchetă penală la Ambulanţa Olt, după ce 20 de cadre medicale de la staţia Slatina s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt nu au dovedit că angajaţilor li se făcea zilnic un triaj al stării de sănătate. Astfel, una dintre asistentele medicale ar fi venit la serviciu mai multe zile, deşi aceasta avea simptome ale infecţiei cu SARS -COV2.

“De asemenea, s-a mai constatat că, o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În acest caz, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” .

Cei 20 de angajaţi ai Ambulanţei Slatina, diagnosticaţi cu COVID-19, sunt internaţi în spital, iar alte 30 cadre medicale sunt în izolare la domiciliu. Turele sunt asigurate de angajaţi din alte substanţii ale Salvării Olt, care fac ture suplimentare.

Autorul articolului: Luiza Paraschiv