- Poliţiştii brăileni au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu păstrate necorespunzător într-un depozit din portul Brăila.
- Substanţa periculoasă se afla în saci depozitaţi în aer liber.
- Proprietarul depozitului este cercetat penal.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii brăileni au efectuat verificări la depozitul unei societăţi comerciale aflat în portul Brăila. În interior, au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu. Acestea erau ambalate în 58 de saci, de 500 de kilograme fiecare. Sacii erau depozitaţi în aer liber, în curtea societăţii comerciale. În prezent, proprietarul este cercetat penal.
Advertisment
„Au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate în aer liber, în condiţii necorespunzătoare, ambalate în 58 de saci, de 500 de kg. Fiecare. În cauza, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, respectiv, nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate”, a anunţat Poliţia Română.
Azotatul de amoniu este o substanţă chimică obţinut din amoniac şi acid azotic, solidă, cristalină, foarte solubilă în apă. Este utilizat mai ales în agricultură, sub formă de îngrăşământ. Substanţa este periculoasă deoarece se descompune la încălzire, la temperaturi de aproximativ 150-170 grade Celsius, în apă şi oxid de azot, iar la temperaturi de peste 200 grade Celsius, în special dacă este contaminat cu substanţe organice, reacţia de descompunere devine explozivă.
Recomandări
O explozie masivă s-a produs pe 4 august, în capitala Libanului, Beirut. Deflagraţia a apărut după ce un incendiu a detonat 2.700 de tone de azotat de amoniu în portul libanez. În urma exploziei au murit peste o sute de oameni, iar mii au fost răniţi sau au rămas fără locuinţe.
- Ediția a V-a Ora de Jazz Festival are loc între 14 și 17 noiembrie 2024, la Oradea. Simona Giura: „Avem nevoie de cultură și de a ne deconecta de la tot ce se întâmplă în lume”
- România este campioană la învățarea limbilor străine. Studentă: „Vreau ca în viitor să obțin un job unde să pot să exersez limba chineză”
- OMS: Elevii nu au sprijin familial și resimt presiunea școlară mult mai tare. Consultant parenting: „Experiențele bune, fără sprijin, își pierd din impact”
- Cum se inversează rolurile de gen în cuplu? Alina Costache: „Cuplurile sănătoase negociază aceste roluri”
- Festivalul Internațional de Film de Comedie Film4Fun începe astăzi. Fondatoare: „Vor fi lucruri conexe care deschid apetitul publicului pentru film și multe surprize”
Partenerii noștri