- Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţie în numai 3 zile.
- Firmele verificate nu au respectat regulile de lucru cu această substanţă.
- „Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari”, Nicolae Hurduc, chimist.
Poliţia a evitat dezastre precum cel din Beirut. Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţişti, în numai 3 zile, în portul Constanța.
Advertisment
La razii, poliţiştii au constatat că firmele verificate nu păstrau azotatul de amoniu în condiții legale. Un chimist îți explică despre normele de siguranță care se impun atunci când azotatul de amoniu trebuie să fie depozitat.
„Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari: în principiu, între 3 şi 400 de grade.
Recomandări
Și dacă în apropiere nu este o sursă foarte bogată de apă, astfel încât, în momentul aprinderii azotatului de amoniu, incendiul să fie stins imediat”, a explicat Nicolae Hurduc, chimist.
- Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
- Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
- Trupele lui Putin au fost deghizate în ucraineni în asaltul asupra unui oraș-cheie
- Activitățile de zi cu zi îți fac creierul să întinerească cu 4 ani. În România, 62% dintre persoane sunt sedentare
- România consolidează securitatea în Marea Neagră: Contribuţii majore la NATO şi la stabilitatea regiunii
Partenerii noștri