- Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţie în numai 3 zile.
- Firmele verificate nu au respectat regulile de lucru cu această substanţă.
- „Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari”, Nicolae Hurduc, chimist.
Poliţia a evitat dezastre precum cel din Beirut. Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţişti, în numai 3 zile, în portul Constanța.
Advertisment
La razii, poliţiştii au constatat că firmele verificate nu păstrau azotatul de amoniu în condiții legale. Un chimist îți explică despre normele de siguranță care se impun atunci când azotatul de amoniu trebuie să fie depozitat.
„Azotatul de amoniu poate deveni exploziv în condiţiile în care este încălzit la temperaturi mari: în principiu, între 3 şi 400 de grade.
Recomandări
Și dacă în apropiere nu este o sursă foarte bogată de apă, astfel încât, în momentul aprinderii azotatului de amoniu, incendiul să fie stins imediat”, a explicat Nicolae Hurduc, chimist.
- Generația Z investește masiv în cursuri online și mentorat. Universitățile nu țin pasul cu cerințele pieței.
- VIDEO. Moment senzațional în încheierea turneului „Christmas Time”. Mariah Carey și-a lăsat semnătura pe pieptul Rihannei
- John Galliano și-a anunțat plecarea de la casa de modă Maison Margiela, după 10 ani. Ce evenimente memorabile a marcat designerul
- Lărgirea UE este cu un pas mai aproape. Ce se discută la summit-ul de la Bruxelles
- Sezonul de schi în Poiana Brașov s-a deschis astăzi pe o parte din pârtii. La ce prețuri ajunge un ski pass în stațiunile din țară
Partenerii noștri