• Jacob Blake a apărut în faţa instanţei de judecată de pe patul de spital.
  • Întâlnirea cu judecătorii a avut loc pe Zoom, tânărul fiind asistat de avocat.
  • Afro-americanul de 29 de ani a pledat nevinovat pentru trei acuzaţii ce i-au fost aduse de fosta iubită.

Sigur ţi-l aminteşti pe Jacob Blake, bărbatul de culoare împuşcat în spate de poliţiştii din Wisconsin. Tânărul afro-american a pledat nevinovat, vineri, în faţa judecătorilor din Kenosha, după ce i-au fost aduse 3 acuzații de către fosta iubită.

Potrivit femeii, Blake ar fi intrat în luna mai în locuinţa femeii cu care are trei copii, ar fi agresat-o sexual şi i-ar fi luat cardul bancar.

La prima apariţie publică după ce a fost împuşcat, bărbatul de 29 de ani a apărut pe Zoom în cămaşă şi cravată, alături de avocat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Loren Keating: Aveţi şi dreptul de a renunţa la audierea preliminară. Şi asta înţeleg că doriţi să faceţi astăzi. Este corect?

Jacob Blake: Da, domnule.

Loren Keating: Acum, înţelegeţi că o audiere preliminară nu este un proces. În schimb, este un pas în procesul dumneavoastră.

Jacob Blake Da, domnule.

Pe 23 august, Jacob Blake a fost împuşcat de şapte ori în spate, după ce a refuzat să se supună somaţiei poliţiştilor. Incidentul a declanşat un nou val de proteste masive în SUA, la fel ca cele provocate de moartea lui George Floyd. Tânărul a ieşit de la terapie intensivă şi se simte ceva mai bine, din spusele tatălui său.