
- Profesoara Kyle Moore-Gilbert, condamnată la 10 ani pentru spionaj în Iran, va fi mutată în închisoarea Qarchak, cea mai violentă din ţară.
- Profesoara, cetăţean britanic şi australian, a fost arestată în 2018, după ce a luat parte la o conferinţă în Iran pentru mediul academic
- Închisoarea Qarchak este cunoscută pentru violuri, tortură şi numeroase cazuri de Covid-19
Profesoara Kyle Moore-Gilbert, încarcerată în Iran, va fi mutată în închisoarea Qarchak, cunoscută drept cea mai violentă din ţară.
Profesoara, cetăţean britanic şi australian, a fost arestată în 2018, după ce a luat parte la o conferinţă în Iran pentru mediul academic. Ea a fost arestată atunci când se pregătea să plece din Iran, sub acuzaţia de spionaj. Ulterior, a venit şi condamnarea după un proces secret: 10 ani de închisoare. Apelul a fost pierdut.
TOP ARTICOLE
- Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu cât al președintelui Iohannis
- Dorel Săndesc, după acuzațiile de omor de la ATI Sibiu: „Să ne ancheteze pe noi și să vină curajoșii care ard măștile să trateze persoanele din ATI”
- Patron de restaurante, după noile restricții de circulație propuse de Guvern: „Aș propune să se închidă supermarketurile”
Până acum, nu a fost prezentată public niciuna dintre presupusele acuzaţii de care Kyle s-ar face vinovată. Ea a respins toate acuzaţiile, iar guvernul din Australia le respinge, de asemenea, şi le cataloghează ca fiind fără bază şi politice.
Absolventă de Cambridge, Kyle Moore-Gilbert a fost, vreme de 2 ani, închisă într-o închisoare din Teheran, iar în urmă cu trei zile a venit decizia de a fi mutată, potrivit The Guardian. Închisoarea Qarchak este izolată, supraaglomerată şi are reputaţia de cea mai ostilă din ţară. Anul trecut, Departamentul de Stat al SUA a notat că în acea unitate de detenţie au avut loc crime, tortură sau alte încălcări grave ale drepturilor omului. Agenţia activiştilor pentru drepturile omului a subliniat, într-un raport din luna martie, că în închisoare au loc violenţe, violuri şi lipseşte îngrijirea medicală. Coronavirusul este şi el prezent într-un loc unde săpunul este limitat şi distanţarea este imposibilă.
- Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia. Tradiții și obiceiuri. Nu se dau bani de împrumut pe 9 martie
- Dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Fost angajat ATI: „Oamenii se omoară. Și eu am omorât”
- Corina Crețu vrea mai multe femei implicate în politică: „În România anului 2021 avem o singură femeie ministru”
- Sebastian Colţescu a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului, după incidentele de la PSG – Istanbul
- Filmul incendiului de la Clinica de Psihiatrie din Craiova. Trei medici au fracturi după ce au sărit pe geam pentru a se salva
Partenerii noștri