• Margaux Pinot l-a denunțat duminică pe antrenorul ei, Alain Schmitt.
  • Un judecător l-a achitat marți, spunând că nu există suficiente dovezi de vinovăție.
  • Medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo avea răni grave la nivelul feței.

Vedete sportive și politice franceze și-au exprimat indignarea față de achitarea unui antrenor de judo acuzat de violență de gen împotriva campioanei olimpice de judo Margaux Pinot. Sâmbăta trecută, judoka franceză în vârstă de 27 de ani și-a denunțat partenerul pentru abuz și agresiune pe care le-a suferit în mod repetat din partea lui Alain Schmitt, de asemenea judoka și fost antrenor al echipei naționale a Franței.

Medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo avea răni grave la nivelul feței (inclusiv nasul spart) atunci când a mers la poliție pentru a depune plângere, la primele ore ale dimineții de duminică. Ea a declarat că partenerul și antrenorul ei, Alain Schmitt, a atacat-o în apartamentul ei de la periferia Parisului, a trântit-o la pământ, a insultat-o, a lovit-o de mai multe ori, i-a trântit capul de podea în mod repetat și a încercat să o stranguleze. În cele din urmă a reușit să scape din apartament cu ajutorul vecinilor și a sunat la poliție, care l-a arestat și interogat pe Schmitt în acea noapte. Pinot a susținut că a crezut că o va ucide.

Antrenorul a negat acuzațiile

Cazul a fost audiat marți în instanță, unde Schmitt, în vârstă de 38 de ani, a negat acuzațiile. Acuzarea ceruse o pedeapsă de un an cu suspendare pentru ceea ce a considerat „violență foarte gravă”. Cu toate acestea, judecătorul a considerat că nu existau „suficiente probe de vinovăție” și l-a achitat. Potrivit The Guardian, argumentul magistratului a fost că „o instanță nu este niciodată acolo pentru a spune cine spune adevărul și cine minte”.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Argumentul lui Schmitt a fost că a fost o ceartă între îndrăgostiți inițiată de Pinot și că el era nevinovat de acuzații. La o conferință de presă, antrenorul a apărut cu vânătăi la un ochi și a susținut că Pinot a fost cea care l-a agresat și a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că televiziunile l-au judecat deja. El a asigurat că nu a lovit niciodată pe nimeni.

Ulterior, Pinot a ieșit și ea să facă declarații într-o conferință de presă, cu fața deformată de lovituri, și a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu fața sa umflată și rănită. „Ce a lipsit – moartea mea la sfârșit, poate? Probabil că judo-ul a fost cel care m-a salvat, iar gândurile mele se îndreaptă spre alte femei care nu pot spune același lucru”, a spus ea.

Ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu, o susține pe Pinot

Pinot a spus că a apucat-o de păr, „m-a aruncat la pământ, s-a așezat pe mine și a început să mă tragă de păr și să mă trântească cu capul de pământ. A vrut să mă stranguleze.”

Ea descrie această relație dominatoare și batjocoritoare. Ea a susținut că Schmitt nu a vrut ca relația lor să fie cunoscută și a abuzat-o verbal de multe ori, spunându-i despre cariera ei că nu va ajunge nicăieri și criticându-i personalitatea. Ea a susținut că agresiunea din weekend a început cu comentariile depreciative ale partenerului ei. Că stătea întinsă pe patul lui cu degetele în urechi ca să nu-l audă și că atunci au început bătăile. Pinot a susținut că, în alte ocazii, în accesele sale de furie, Schmitt a mai distrus lucruri în apartamentul său.

Ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu, a declarat că o susține pe Pinot, „care pentru mine este clar victima a ceea ce s-a întâmplat”.