• India este una dintre cele aproximativ 30 de țări din lume în care este încă legal ca un soț să își agreseze sexual soția.
  • Guvernul indian blochează o propunere de modificare a legii care ar incrimina violul marital, argumentând că aceasta ar „deschide drumul” pentru plângeri false.
  • Înalta Curte din Delhi este așteptată să pronunțe o hotărâre la sfârșitul acestei luni cu privire la posibilitatea ca violul marital să devină o infracțiune penală.

Activiștii pentru drepturile bărbaților, din India, sunt revoltați față de introducerea legii care le interzice să-și violeze soțiile. India este una dintre cele aproximativ 30 de țări din lume în care este încă legal ca un soț să își agreseze sexual soția, relatează The Telegraph.

„Violul în timpul căsătoriei este o practică foarte răspândită printre familiile din India, în special în cele în care soțiile sunt tinere mame, care nu posedă maturitatea necesară pentru a înțelege ce înseamnă consimțământul”, spune un ONG indian.

Societatea indiană este patriarhală, iar, în zonele rurale, mai sărace, se obișnuiește ca femeile să se mute cu soții și socrii lor, ceea ce le face vulnerabile la abuzuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Guvernul indian blochează o propunere de modificare a legii care ar incrimina violul marital, argumentând că aceasta ar „deschide drumul” pentru plângeri false. Guvernul a cerut instanței să respingă amendamentul propus, care ar urma să fie aplicat în întreaga țară, deoarece, potrivit acestuia, va determina femeile să depună plângeri false de viol împotriva soților lor.

Organizațiile pentru drepturile femeilor au reacționat, descriind actuala lege drept o „relicvă” a epocii coloniale, care nu își are locul în India modernă. Activistele pentru drepturile femeilor se confruntă cu o luptă dificilă pentru a schimba mentalitatea multor bărbați indieni.

Luni, un grup de bărbați a ieșit pe străzile din Bengaluru, considerat unul dintre cele mai progresiste orașe din țară. Activiștii pentru drepturile bărbaților au salutat poziția guvernului indian, iar cei de la Fundația „Salvați Familia Indiană” au organizat proteste în Bengaluru.

Guvernul indian este dornic să aplice legislația actuală pentru a atrage la urnele de vot alegătorii indieni majoritar bărbați, a spus Kavita Krishnan, secretar al „All India Progressive Women’s Association”, o organizație indiană importantă pentru drepturile femeilor.