• Actorul Cuba Gooding Jr a recunoscut, în fața unui tribunal din New York, că a sărutat fără consimțământul femeii, o chelneriță.
  • Actorul în vârstă de 54 de ani, care are și un premiu Oscar, a fost acuzat de peste 20 de femei că le-ar fi molestat.
  • Printre vedetele acuzate de hărțuire sunt și R Kelly și Harvey Weinstein.

Actorul Cuba Gooding Jr. a recunoscut, în fața unui tribunal din New York, că a sărutat cu forța o chelneriță. Actorul în vârstă de 54 de ani, care are și un premiu Oscar, a fost acuzat de peste 20 de femei că le-ar fi molestat.

Actorul și-a recunoscut vina. Ce urmează?

Premiat cu un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, Cuba Gooding a fost trimis în judecată după ce trei femei au depus plângeri pentru că ar fi fost molestate. Dacă artistul vrea să scape de închisoare, trebuie să participe la program de consiliere timp de 6 luni. După ce va termina programul el va putea pleda pentru o faptă mai puțin gravă de hărțuire. Cuba Gooding a fost acuzat că a violat trei femei în diverse locuri de noapte din Manhattan în 2018 și 2019. Cunoscutul actor și-a cerut iertare în instanță, citat de New York Times, atunci când a pledat vinovat, citez: «Îmi cer scuze pentru că am făcut vreodată pe cineva să se simtă atins în mod nepotrivit»”, a explicat Virginia Usiku, editor Aleph News.

Au trecut trei ani. Dacă a acționat nepotrivit în vreun fel de la începutul acestor dosare, ar fi fost adus în atenția instanței sau a procurorului. De ani de zile face totul bine și aceasta este soluția corectă și adecvată. Așa că sunt 100% încrezător că, la final, nu va avea niciun cazier penal și va retrage cererea astăzi și vom ajunge cu o încălcare la timp. Asta este corect și asta se va întâmpla”, a spus avocatul actorului, Frank Rothman.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Rothman, a declarat pentru AFP că actorul său a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru una dintre acuzații.

El a recunoscut un singur cap de acuzare, că a sărutat o chelneriță fără consimțământul ei. Toate celelalte acuzații au fost respinse. În șase luni, dacă nu are probleme, acea acuzație va fi retrasă și nu va avea cazier la finalul acestui proces”, a declarat Frank Rothman.

Avocata Gloria Allred, care o reprezintă pe femeia neidentificată într-un proces civil, a declarat că cererile ca și alte presupuse victime să fie autorizate să depună mărturie în acest caz au fost respinse de judecător.

Ea a dat asigurări că firma sa va continua „să pledeze în procesul nostru civil împotriva lui Cuba Gooding Jr. la tribunalul federal din New York în numele curajoasei noastre cliente” și că speră „într-un rezultat corect”.

Actorul se alătură unei liste de vedete din lumea filmului sau a muzicii care au căzut în dizgrație sau au fost condamnate ca urmare a mișcării #MeToo, printre care se numără căderea în 2020 a „regelui” producătorilor de la Hollywood Harvey Weinstein, trimis la închisoare pentru 23 de ani sau procesul în urma căruia cântărețul de muzică R&B R. Kelly a fost condamnat pentru că a pus la punct un „sistem” de exploatare sexuală a tinerelor, inclusiv minore.