• Procurorul districtual al comitatului Fultonar trebui să dezvăluie în această vară dacă fostul președinte Donald Trump și alte persoane vor fi acuzate .
  • Procurorii din comitatul Fulton din Georgia au acordat imunitate pentru cel puțin opt persoane cercetate pentru conspirație.
  • Avocata Kimberly Bourroughs Debrow a reprezentat 10 dintre cei 16 suspecți de fals electoral care s-ar fi oferit să voteze în colegiul electoral pentru Trump.

Procurorii din comitatul Fulton din Georgia au acordat imunitate pentru cel puțin opt persoane cercetate pentru conspirație în vederea anulării votului din Georgia la alegerile prezidențiale din 2020, potrivit unui dosar depus vineri la tribunal. Procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, ar trebui să dezvăluie în această vară dacă fostul președinte Donald Trump și alte persoane vor fi acuzate de infracțiuni legate de interferența în alegerile din 2020, scrie Reuters.

Avocata Kimberly Bourroughs Debrow a reprezentat 10 dintre cei 16 suspecți de fals electoral care s-ar fi oferit să voteze în colegiul electoral pentru Trump, deși democratul Joe Biden a câștigat Georgia și dreptul la toate cele 16 voturi din colegiul electoral al acestui stat. Debrow a declarat vineri, într-un document depus în instanță, că procurorii „au făcut oferte reale și scrise de imunitate acestor opt electori în aprilie 2023, dar nu și celorlalți doi”. Acest lucru a dus la faptul că clienții neimunizați au primit avocați noi, a declarat Debrow în dosar.

De asemenea, în dosar, Debrow a spus: „Toți cei opt alegători cărora li s-a oferit imunitate au acceptat”. Cu imunitate, cei opt ar fi liberi să depună mărturie împotriva oricărui acuzat. Ancheta lui Willis a început la scurt timp după o convorbire telefonică înregistrată în ianuarie 2021, în care Trump i-a cerut principalului oficial electoral din Georgia să „găsească” voturile pentru a anula victoria lui Biden.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ancheta Trump


Trump, care încearcă să obțină nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, a negat că ar fi comis vreo infracțiune și l-a acuzat pe Willis, un ales democrat, că l-a vizat pentru a obține beneficii politice. Trump a devenit primul fost președinte al SUA care se confruntă cu acuzații penale atunci când procurorii din New York l-au pus sub acuzare pe 30 martie pentru că ar fi falsificat înregistrări de afaceri legate de plățile de bani pentru tăcere făcute unei vedete porno care susținea că a avut o aventură cu el.

El se confruntă cu alte investigații, inclusiv cu o pereche de anchete ale Departamentului de Justiție al SUA cu privire la modul în care a gestionat materialele clasificate după ce a părăsit Casa Albă și la eforturile sale de a modifica rezultatele alegerilor din 2020.

Citește și