Fetiţa de 3 ani, din Saraiu, judeţul Constanţa, care a murit, în 11 iunie, şi despre care s-a spus că a fost ucisă de animale sălbatice, ar fi fost devorată de câinii fără stăpân, spun reprezentanţii Asociaţiei IREC, care reclamă că se încearcă muşamalizarea cazului.

Asociaţia IREC solicită anchete după moartea fetiței de 3 de ani, din localitatea Saraiu, judeţul Constanţa, în data de 11 iunie 2021.

„Solicitam publicarea raportului IML privind cauzele morţii acestui copil întrucât avem informaţii pe surse că se încearcă muşamalizarea acestui caz pentru a disculpa Primăria Saraiu şi pe doamna primar Dorinela Irimia de vina pe care o poartă pentru moartea acestui copil în urma neîndeplinirii obligaţiei legale pe care o aveau, să strângă câinii fără stăpân, pentru ca aceştia să nu fie un pericol pentru oamenii din localitate. În acest sens, se încearcă legitimarea ipotezei că micuţa a fost devorată de animale sălbatice, nu de haitele de câini fără stăpân care există în număr mare pe raza localităţii şi despre care ştiu toţi locuitorii”, spun cei de la Asociaţia IREC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aceştia au informaţii că fetiţa a fost devorată de câinii fără stăpân din comună şi a murit în chinuri inimaginabile.

Potrivit IREC, primarul Dorinela Irimia este naşa de botez a copilei şi angajatorul tatălui fetiţei ucise, „ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca aceasta să facă într-adevăr presiuni pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspunderea penală pentru moartea copilului”.

„Solicităm o poziție publică din partea Inspectoratului de Poliţie Constanţa în legătură cu acest caz: ce dovezi au că acest copil a fost mai degraba ucis şi devorat de animale sălbatice şi ce specie indică dovezile că ar fi aceastea mai degrabă decât că a fost ucis şi devorat de haitele de câini fără stăpân din localitate? Nu este posibil să plătim cu viaţa copiilor noştri indiferenţa şi incompetenta autorităţilor care nu ne pot garanta viaţa şi integritatea corporală, în condiţiile în care pentru eradicarea acestui flagel există cadru legislativ încă din 2013 de la tragicul caz Ionuț Anghel”, mai spun cei de la Asociaţia IREC.

O fetiţă de trei ani, dispărută de acasă, a fost găsită pe un câmp, în 11 iunie, la patru kilometri distanţă de locul dispariţiei. Medicii au costatat decesul copilului şi se pare că victima a fost muşcată de animale sălbatice.