Adeverințe de vaccinare falsificate, eliberate de un medic din Cluj, care lucra la un centru din Alba Iulia

  • O persoană a accesat registrul vaccinărilor al unui centru din județul Alba și a eliberat adeverințe false de vaccinare.
  • 11 persoane vor fi audiate.
  • O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

O persoană a accesat registrul vaccinărilor al unui centru din județul Alba și a eliberat adeverințe false de vaccinare. 11 persoane vor fi audiate.

Conform unor surse consultate de Aleph News, persoana care a eliberat mai multe adeverințe false este un medic din Cluj, care avea contract cu un centru din Alba Iulia. El ar fi folosit ilegal platforma de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau în fals, vaccinarea anti COVID-19.

În această dimineaţă, poliţiştii de la Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea procurorilor au descins la acest medic, în Cluj, care este bănuit de fals informatic. Totul s-ar fi întâmplat într-o singură zi, în 28 iunie. În acea zi, medicul ar fi eliberat mai multe adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care, în realitate nu au fost imunizate în locația respectivă.

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fac joi două percheziții în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Acestea ar fi accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19, anunță IPJ Alba.

Din cercetări a reieșit că, pe 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.