• Administrația Trump a făcut presiuni asupra autorităților române pentru a ridica restricțiile de călătorie impuse lui Andrew Tate.
  • Andrew și Tristan Tate au fost arestați în România în 2022 și acuzați de trafic de persoane, abuz sexual, spălare de bani și inițierea unui grup infracțional organizat.
  • Oficialii americani au discutat cazul Tate cu guvernul român într-o convorbire telefonică și la Conferința de Securitate de la München.
  • Richard Grenell a cerut returnarea pașapoartelor fraților Tate și permisiunea de a călători în timpul procedurilor judiciare.
  • Emil Hurezeanu a refuzat să comenteze discuțiile cu Grenell, subliniind independența justiției române.

Scandalul fraților Andrew și Tristan Tate, acuzați în România de trafic de persoane, abuz sexual și spălare de bani, a depășit granițele sistemului judiciar românesc, ajungând să inflameze relațiile diplomatice dintre România și Statele Unite.

Conform Financial Times, informații recente arată că Administrația Trump a exercitat presiuni asupra autorităților române pentru a ridica restricțiile de călătorie impuse celor doi, stârnind controverse și ridicând semne de întrebare cu privire la independența justiției și influența politică în cazurile penale.

Intervenția Administrației Trump

Conform unor surse familiare cu situația, oficialii americani au abordat problema fraților Tate în discuții cu Guvernul român, atât telefonic, cât și în cadrul unor întâlniri bilaterale la Conferința de Securitate de la München.

Recomandări

SUA-IRAN NEGOCIAZĂ
SIRENE DE CEAȚĂ
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
ORBAN PIERDE TEREN
CE PUI PE MASA DE PAȘTE?
MODIFICĂRI LA TARIFE

Richard Grenell, trimisul special al lui Trump, a ridicat subiectul în timpul unei întrevederi cu ministrul român de Externe la Conferința de Securitate de la München, solicitând returnarea pașapoartelor fraților Tate și permisiunea de a călători în timp ce procedurile judiciare sunt în desfășurare.

Deși ministrul român de Externe, Emil Hurezeanu, a refuzat să comenteze detaliile discuției, purtătorul său de cuvânt a subliniat că „instanțele românești sunt independente și funcționează pe baza legii, există un proces echitabil”

Grenell, pe de altă parte, a recunoscut că-i susține pe frații Tate, menționând că acest lucru reiese din postările sale publice. El a criticat, de asemenea, modul în care fondurile Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) sunt utilizate, sugerând că acestea ar fi fost „folosite ca armă împotriva oamenilor și politicienilor care nu sunt woke”.

Frații Tate și „Manosfera”

Andrew și Tristan Tate au dobândit notorietate ca influenceri în mediul online, atrăgând milioane de adepți, în special în rândul tinerilor, prin intermediul platformelor online cunoscute sub numele de „manosferă”. Aceste platforme promovează idei controversate, inclusiv superioritatea masculină și respingerea feminismului.

Influența fraților Tate s-a extins și în sfera politică. Tristan Tate s-a lăudat cu rolul pe care frații l-au avut în alegerile din SUA, susținând că „milioane de tineri din Europa și SUA au o abordare sănătoasă de dreapta a politicii, pe care NU ar fi avut-o dacă Andrew Tate nu ar fi apărut niciodată pe ecranele telefoanelor lor”.

Frații Tate se confruntă cu acuzații extrem de grave în România, inclusiv trafic de persoane, abuz sexual și spălare de bani. În plus, Regatul Unit solicită extrădarea lor pentru acuzații similare. Aceste acuzații au transformat cazul lor într-unul de interes internațional, atrăgând atenția mass-media și a organizațiilor pentru drepturile omului.

O americancă a intentat un proces civil împotriva fraților Tate în Florida, acuzându-i că au constrâns-o să se prostitueze după ce au ademenit-o în România.

Întrebarea rămâne: Dacă SUA se retrage din Europa, așa cum au mai amenințat, de ce continuă să se implice în justiția și politica europenilor?

Citește și