Adrian Ionel, fostul director Unifarm, cercetat pentru un prejudiciu de 3,6 milioane de lei, în afacerea măștilor

Contractul lui Adrian Ionel cu Unifarm a fost suspendat. Reacția fostului director
  • Adrian Ionel este cercetat pentru că ar fi făcut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei în urma unei afaceri cu măști chirugicale.
  • Procurorii DNA l-au plasat pe inculpat sub control judiciar.

Fostul director Unifarm este cercetat pentru că ar fi făcut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei în urma unei afaceri cu măști chirugicale. Procurorii DNA au început urmărirea penală și l-au plasat pe inculpat sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Secției de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în cazul fostului director Unifarm, Ionel Eugen Adrian. Măsura se aplică începând de vineri, iar fostul director este inculpat într-un dosar de abuz în serviciu.

Conform DNA, la data de 15 martie 2020, inculpatul, în calitatea de director al Companiei Naționale Unifarm SA, fără respectarea vreunei proceduri și cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziții publice. Contractul avea valoare de 4.499.985 lei și viza cumpărarea a 1.500.000 „măști chirurgicale cu trei pliuri”.

În realitate, Unifarm nu a livrat nicio mască

Procurorii au stabilit că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian, ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condițiile de mai sus.

DNA a mai stabilit că, până în prezent, societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunțarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans. Astfel, prejudiciul stabilit de anchetatori este de 3.599.988 lei.