• Cetăţeanul afgan, principalul suspect în crima care a avut loc în Timişoara în luna aprilie, a fost reţinut în Grecia
  • Conform IGPR, urmează a fi derulată procedura de predare, prin Ministerul Justiției
  • Un cetăţean afgan a murit, iar altul a fost rănit grav după ce au fost înjunghiaţi lângă Gara de Nord din Timişoara, în luna aprilie

Cetăţeanul afgan, principalul suspect în crima care a avut loc în Timişoara în luna aprilie, a fost reţinut în Grecia, a anunţat vineri Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile din România şi autorităţile din celelalte state membre UE, seara trecută, a fost reţinut, în Grecia, un bărbat, cetăţean afgan, urmărit la nivel internaţional, pentru omorul comis în Timişoara, anul acesta”, au informat reprezentanţii IGPR.

Conform acestora, urmează a fi derulată procedura de predare, prin Ministerul Justiţiei.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

După aprobarea predării, o escortă a Poliţiei Române se va deplasa în Grecia, pentru a-l aduce în ţară, în vederea continuării cercetărilor în cadrul dosarului penal.

Un cetăţean afgan a murit, iar altul a fost rănit grav după ce au fost înjunghiaţi lângă Gara de Nord din Timişoara. Incidentul a avut loc în aprilie.

„În fapt, s-a reţinut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 1636, inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital. În prealabil, în acelaşi context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arata într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunaşlul Timiş.

Conform procurorilor, după comiterea faptelor, inculpatul a fugit.