• Baldwin ar fi dat dovadă de nepăsare atunci când un revolver cu care repeta a tras un glonț real care a ucis-o pe Hutchins.
  • Actorul a negat responsabilitatea pentru împușcături.
  • Gutierrez-Reed a declarat că a verificat dacă cartușele pe care le-a încărcat în armă erau fictive înainte de a i-o înmâna primului asistent regizor Dave Halls.

Actorul Alec Baldwin și armurierul de platou Hannah Gutierrez-Reed au fost acuzați marți de omor involuntar prin imprudență pentru împușcarea mortală a cinematografului Halyna Hutchins pe platoul de filmare al peliculei western Rust” în 2021, potrivit unor documente judiciare.

Procurorul Mary Carmack-Altwies a depus acuzațiile după luni de speculații cu privire la faptul că avea dovezi că Baldwin a dat dovadă de nepăsare atunci când un revolver cu care repeta a tras un glonț real care a ucis-o pe Hutchins.

O declarație de cauză probabilă care însoțește acuzațiile îl numește pe Baldwin atât ca actor, cât și ca producător al filmului și spune: Numai în ziua împușcăturii, dovezile arată că nu mai puțin de o duzină de acte sau omisiuni de nepăsare au avut loc în scurtul timp dinaintea prânzului și în momentul împușcăturii, iar acest lucru nu include manevrarea nesăbuită a armei de foc de către Baldwin.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Actorul din 30 Rock” a negat responsabilitatea pentru împușcături, spunând că a armat revolverul, dar nu a apăsat niciodată pe trăgaci și că era treaba lui Gutierrez-Reed și a altor profesioniști în domeniul armelor să se asigure că arma era descărcată.

Gutierrez-Reed a declarat că a verificat dacă cartușele pe care le-a încărcat în armă erau fictive înainte de a i-o înmâna primului asistent regizor Dave Halls. Halls i-a înmânat-o lui Baldwin, spunându-i că era o armă rece”, ceea ce înseamnă că nu conținea încărcătură explozivă, potrivit poliției.

Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o acuzație de infracțiune minoră și se așteaptă să coopereze cu procuratura. La 13 decembrie, Halls a declarat în fața biroului de siguranță a lucrătorilor din New Mexico că Gutierrez-Reed i-a înmânat arma lui Baldwin și că nu a declarat niciodată că pistolul Pietta reproduction Colt .45 este un pistol rece”.