• Baldwin ar fi dat dovadă de nepăsare atunci când un revolver cu care repeta a tras un glonț real care a ucis-o pe Hutchins.
  • Actorul a negat responsabilitatea pentru împușcături.
  • Gutierrez-Reed a declarat că a verificat dacă cartușele pe care le-a încărcat în armă erau fictive înainte de a i-o înmâna primului asistent regizor Dave Halls.

Actorul Alec Baldwin și armurierul de platou Hannah Gutierrez-Reed au fost acuzați marți de omor involuntar prin imprudență pentru împușcarea mortală a cinematografului Halyna Hutchins pe platoul de filmare al peliculei western Rust” în 2021, potrivit unor documente judiciare.

Procurorul Mary Carmack-Altwies a depus acuzațiile după luni de speculații cu privire la faptul că avea dovezi că Baldwin a dat dovadă de nepăsare atunci când un revolver cu care repeta a tras un glonț real care a ucis-o pe Hutchins.

O declarație de cauză probabilă care însoțește acuzațiile îl numește pe Baldwin atât ca actor, cât și ca producător al filmului și spune: Numai în ziua împușcăturii, dovezile arată că nu mai puțin de o duzină de acte sau omisiuni de nepăsare au avut loc în scurtul timp dinaintea prânzului și în momentul împușcăturii, iar acest lucru nu include manevrarea nesăbuită a armei de foc de către Baldwin.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Actorul din 30 Rock” a negat responsabilitatea pentru împușcături, spunând că a armat revolverul, dar nu a apăsat niciodată pe trăgaci și că era treaba lui Gutierrez-Reed și a altor profesioniști în domeniul armelor să se asigure că arma era descărcată.

Gutierrez-Reed a declarat că a verificat dacă cartușele pe care le-a încărcat în armă erau fictive înainte de a i-o înmâna primului asistent regizor Dave Halls. Halls i-a înmânat-o lui Baldwin, spunându-i că era o armă rece”, ceea ce înseamnă că nu conținea încărcătură explozivă, potrivit poliției.

Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o acuzație de infracțiune minoră și se așteaptă să coopereze cu procuratura. La 13 decembrie, Halls a declarat în fața biroului de siguranță a lucrătorilor din New Mexico că Gutierrez-Reed i-a înmânat arma lui Baldwin și că nu a declarat niciodată că pistolul Pietta reproduction Colt .45 este un pistol rece”.