• O instanță din Moscova a hotărât joi ca Alexei Navalnîi să fie meținut după gratii.
  • Apelul avocaților lui Navalnîi a fost respins ca nefondat.
  • Navalnîi: „Ați citit procesul verbal al instanței? Dacă da, atunci ar fi trebuit să râzi de întreaga Curte de Apel din Moscova”

O instanța din Moscova a respins joi apelul lui Navalnîi la decizia de arestare preventivă pentru 30 zile, transmite Meduza.

Avocatul lui Navalnîi a subliniat într-o plângere despre o serie de neconcordanțe cu legile actuale. De exemplu, instanța de fond a decis „prelungirea perioadei de detenție” a lui Navalnîi cu 30 de zile, iar Codul de procedură penală prevede doar „detenție pentru cel mult 30 de zile”.

„Tot ce se întâmplă e o mare încălcare a legii, o încălcare demonstrativă a legii. Ați citit procesul verbal al instanței? Dacă da, atunci ar fi trebuit să râzi de întreaga Curte de Apel din Moscova „, a declarat Aleksei Navalnîi, care a participat la ședință prin intermediul unui link video de la penitenciarul Matrosskaya Tishina. Totodată, politicianul a afirmat că i-a fost pregătită o cameră în Matrosskaya Tishina înainte ca avionul său să zboare de pe aeroportul Vnukovo.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
Sursa foto: Profimedia

Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile la data de 18 ianuarie, după ce ar fi încălcat termenii eliberării condiționate, acuzație pe care el o neagă.

Totodată, aliații opozantului au făcut apel la noi proteste, luna aceasta, pentru eliberarea opozantului rus, cel mai cunoscut critic al lui Vladimir Putin.