Aleksei Navalnîi rămâne după gratii. Apelul opozantului rus a fost respins

O instanța din Moscova a respins joi apelul lui Navalnîi la decizia de arestare preventivă pentru 30 zile, transmite Meduza.

Avocatul lui Navalnîi a subliniat într-o plângere despre o serie de neconcordanțe cu legile actuale. De exemplu, instanța de fond a decis „prelungirea perioadei de detenție” a lui Navalnîi cu 30 de zile, iar Codul de procedură penală prevede doar „detenție pentru cel mult 30 de zile”.

„Tot ce se întâmplă e o mare încălcare a legii, o încălcare demonstrativă a legii. Ați citit procesul verbal al instanței? Dacă da, atunci ar fi trebuit să râzi de întreaga Curte de Apel din Moscova „, a declarat Aleksei Navalnîi, care a participat la ședință prin intermediul unui link video de la penitenciarul Matrosskaya Tishina. Totodată, politicianul a afirmat că i-a fost pregătită o cameră în Matrosskaya Tishina înainte ca avionul său să zboare de pe aeroportul Vnukovo.

Sursa foto: Profimedia

Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile la data de 18 ianuarie, după ce ar fi încălcat termenii eliberării condiționate, acuzație pe care el o neagă.

Totodată, aliații opozantului au făcut apel la noi proteste, luna aceasta, pentru eliberarea opozantului rus, cel mai cunoscut critic al lui Vladimir Putin.

Exit mobile version