Alexei Navalnîi, primul mesaj transmis din „Colonia corecţională numărul 2”. Ce a postat liderul opoziției ruse pe o rețea de socializare

Editorial Bogdan Nicolae: Între Moscova și Berlin mai este loc și de Navalnîi Sursa: Profimedia
  • Aleksei Navalnîi anunţă, din închisoare, că „totul este bine”.
  • Liderul opoziţiei ruse se află într-un penitenciar situat în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de oraşul Moscova.
  • Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a anunţat, miercuri seară, pe o reţea de socializare online, că „totul este bine” în închisoare.

„Totul este bine pentru mine. Există chiar şi o bară de tracţiuni în curte”, a anunţat Aleksei Navalnîi, prin Instagram, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Ouest France.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, se află într-un penitenciar situat în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de oraşul Moscova, conform Comisiei ruse de Monitorizare Penală. El a fost transferat la 28 februarie în „Colonia corecţională numărul 2”, o închisoare considerată drept una dintre cele mai dure din ţară.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.