• Alexei Navalnîi execută o condamnare de doi ani și jumătate într-o colonie penală din afara Moscovei.
  • Navalnîi: „Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rusesc a reușit să mă surprindă”.
  • Navalnîi: „Camerele video sunt peste tot, toată lumea este urmărită și la cea mai mică încălcare fac un raport”.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului care execută o condamnare de doi ani și jumătate într-o colonie penală din afara Moscovei, a mărturisit, luni, că este închis într-un „adevărat lagăr de concentrare”, potrivit france24.com.

În prezent, Rusia numără peste 600 de colonii de muncă, iar noua afirmație a liderului opoziției ruse confirmă, astfel, unele rapoarte cu privire la condițiile în care își execută pedeapsa Navalnîi.

Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rusesc a reușit să mă surprindă. Nu aveam nicio idee că ar putea fi amenajat un adevărat lagăr de concentrare la 100 km de Moscova”, a postat Navalnîi pe Instagram. Navalnîi a adăugat că se află în Colonia Penală Nr. 2, în orașul Pokrov din regiunea Vladimir, la nord-est de Moscova.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Cred că cineva de la etaj a citit Orwell din 1984 și a spus: ‘Da, mișto. Să facem asta. Educație prin dezumanizare’”

Tot luni, avocata lui Navalnîi, Olga Mihailova, a confirmat că acesta se află în această colonie, mărturisind că a putu să-l viziteze, potrivit agențiilor de presă rusești.

Camerele video sunt peste tot, toată lumea este urmărită și la cea mai mică încălcare fac un raport. Cred că cineva de la etaj a citit Orwell din 1984 și a spus: ‘Da, mișto. Să facem asta. Educație prin dezumanizare’”, a mai scris Alexei Navalnîi în mesajul pe care l-a postat pe Instagram.

În februarie, instanța europeană pentru Drepturile Omului a solicitat Moscovei să-l elibereze pe Navalnîi, un apel pe care Rusia l-a respins rapid.