• Alexei Navalnîi a fost mutat într-o colonie penală de muncă.
  • Șeful penitenciarelor din Rusia, Alexander Kalashnikov, a confirmat mutarea.
  • Colonia penală de muncă este similară cu un Gulag.

Alexei Navalnâi a fost mutat din închisoarea din Moscova, unde a stat pe perioada procesului. A ajuns acum într-o colonie penală de muncă. Doar că avocatul principalului oponent al lui Putin nu știe unde mai exact a ajuns clientul lui.

Mutarea lui Navalnîi a fost anunțată întâi de avocatul lui. Acum a fost confirmată de șeful Serviciului Penitenciarelor din Rusia, Alexander Kalashnikov. Kalashnikov nu a spus unde mai exact în ce pușcărie a ajuns Navalnîi. A precizat doar că vor fi condiții normale de detenție. Și, poate un pic suspect, a garantat că nu există niciun fel de amenințare la adresa vieții lui Navalnîi.

Mutarea era așteptată, deoarece era parte a sentinței definitive primite de oponentul lui Putin pentru încălcarea eliberării condiționate. Iar acum o săptămână, a pierdut și apelul la condamnare. Așa că transferul era inevitabil.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cum arată o colonie penală din Rusia

Colonia penală de muncă din Rusia seamănă foarte mult cu un Gulag. Au apărut și în același timp, la începutul epocii Stalin. Doar că sunt condiții de trai ceva mai bune.

În fiecare colonie sunt între 500 și 3000 de persoane, cam cât într-un sat sau un oraș mai mic. Deținuții sunt puși la muncă în fiecare zi, de aceea le și zice colonii de muncă.

Alexei Navalnîi va sta în jur de 2 ani și jumătate într-un asemenea loc. Este închis în regim general, al doilea cel mai puțin strict. Nu va avea propria celulă, ci va sta într-o baracă alături de până la 150 de alți deținuți. Adesea, închisorile rusești sunt locuri extrem de violente. Deținuții iau adesea bătaie de la paznici, dar și de alți deținuți.