• Măsura va intra în vigoare până pe 15 ianuarie 2022, cel puțin.
  • Noua pedeapsă a fost introdusă pentru a combate răspândirea variantei Omicron și creșterea cazurilor COVID-19.
  • 80% din locuitorii din New York sunt complet vaccinați.

De luni, New York reintroduce obligativitatea măştilor în interior. Cei care nu poartă masca riscă amenzi de până la 1.000 de dolari. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, confruntată cu creşterea numărului de infecţii, a reintrodus obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise. Regula va intra în vigoare până la 15 ianuarie 2022.

Contravenienţii riscă amenzi de până la 1.000 de dolari şi sancţiuni penale. De la Ziua Recunoştinţei, numărul cazurilor Covid în New York a crescut cu 43%, iar spitalizările cu 29%, potrivit agenţiei ANSA. Conform CNBC, cea mai recentă măsură luată de guvernator pentru a combate răspândirea variantei Omicron serveşte şi pentru eventuala creştere a cazurilor pe perioada sărbătorilor, când familiile şi prietenii petrec mai mult timp în casă.

„Nu ar fi trebuit să ajungem în punctul în care ne confruntăm cu un val de iarnă, mai ales cu vaccinul de care dispunem, şi împărtăşesc frustrarea multor newyorkezi că nu am depăşit încă această pandemie”, a declarat Hochul. Aceasta a adăugat că rata de vaccinare în stat a crescut cu 2% de la sfârşitul de săptămână de Ziua Recunoştinţei, ajungând la peste 80% din locuitorii New York-ului complet vaccinaţi.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Joi, guvernatorul a mai spus că aproape 500.000 de doze de booster au fost distribuite în ultima săptămână, reprezentând o creştere de 50% faţă de săptămâna precedentă.