Amenda primită de un bucureștean pentru că a abandonat 5 pui de pisică pe stradă

Amenda primită de un bucureștean pentru că a abandonat 5 pui de pisică pe stradă Sursă foto: Facebook/Poliția Locală București
  • Un bucureștean a fost filmat în timp ce abandona cinci pui de pisică pe stradă.
  • Acesta a fost sancționat cu 3.000 de lei pentru abandonul animalelor pe domeniul public.

Un bucureștean a fost amendat de cu 3.000 de lei după ce a abandonat pe o stradă din Capitală cinci pui de pisică. Amenda a fost aplicată de lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Poliției locale.

Incidentul a avut loc în centrul istoric al Capitalei, unde dimineața un bărbat a ieșit dintr-o curte cu o sacoşă de hârtie în mână, pe care a lăsat-o lângă un coş de gunoi.

Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat“, au transmis polițiștii.

Aceștia l-au identificat pe cel care a abondonat puii cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În vârstă de 74 de ani, bărbatul a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă, dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie.