Anchetă penală după concertul în urma căruia au murit 8 persoane: „Un individ injecta droguri altor persoane”

AP/MEDIAFAX FOTO

Detectivii Departamentului de Omucideri şi Narcotice din Houston fac cercetări penale după ce, în timpul audierilor ce au avut loc după concertul în urma căruia au murit 8 oameni, au fost persoane care au spus că „un individ injecta droguri altor persoane”.

Şeful poliţiei municipale, Troy Finner, a declarat că Departamentul de Omucideri şi Narcotice a deschis o anchetă penală, în urma unor rapoarte neconfirmate, conform cărora cineva din public „injecta alte persoane cu droguri”, potrivit Reuters.

În timpul concertului, oamenii au început să cadă inconştienţi, unii aparent suferind un stop cardiac sau alte probleme medicale, au declarat oficialii reporterilor în afara locaţiei unde avea loc evenimentul, la care participau 50.000 de persoane. Câteva minute mai târziu, haosul a fost declarat „un incident cu victime în masă”.

„S-a întâmplat dintr-o dată. Părea că tocmai s-a întâmplat… în doar câteva minute”, a declarat şeful adjunct executiv al poliţiei din Houston, Larry Satterwhite, care a fost încă de la început în zona evenimentului.

Satterwhite a spus că s-a întâlnit imediat cu promotorii evenimentului şi aceştia au fost de acord să oprească spectacolul. Oficialii au spus că spectacolul s-a încheiat înainte de ora 22.10.

Finner a spus că printre „naraţiunile” analizate de poliţie s-au numărat rapoarte care sugerau că „un individ injecta alte persoane cu droguri”.

Un raport implică un ofiţer de securitate „care a simţit o înţepătură în gât” în timp ce încerca să reţină sau să apuce pe cineva şi apoi a căzut inconştient. El şi-a revenit după ce i s-a administrat un antidot opioid, a spus Finner, citând o relatare a medicilor care l-au tratat pe ofiţer şi care au observat un semn a ceea ce ar fi putut fi un ac pe gâtul acestuia.

Poliţiştii aşteaptă şi autopsiile persoanelor decedate, pentru a stabili cauzele morţii, dar spun că unele victime au fost călcate în picioare.

25 de persoane au fost duse la spitale, unele dintre ele în stop cardiac, iar 13 sunt încă internate sâmbătă – cinci sub 18 ani, a declarat primarul Sylvester Turner reporterilor. Opt oameni au murit. Majoritatea aveau vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, a mai spus Turner.

Busculada s-a produs la deschiderea festivalului de muzică Astroworld. Fanii s-au năpustit spre scenă în timpul deschiderii festivalului din Houston, vineri, au anunţat autorităţile.

Şeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a confirmat cifrele privind numărul victimelor la o conferinţă de presă organizată sâmbătă dimineaţa devreme, scrie Reuters.

Peña a declarat că, vineri, în jurul orei 21.00, mulţimea care se adunase pentru un spectacol al rapperului Travis Scott a început să se împingă spre partea din faţă a scenei, provocând panică. Oamenii au căzut inconştienţi, iar haosul a escaladat până la ora 21.38, când a fost declanşat un „incident cu victime în masă”, a spus el.

The Houston Chronicle a declarat că Scott s-a oprit de mai multe ori în timpul spectacolului de 75 de minute când a observat busculada şi a cerut paznicilor să se asigure că spectatorii sunt bine.

50.000 de persoane au mers la festivalul care urma să ţină două zile, însă cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.