Poliţia din Alba anunţă o anchetă după ce în două localităţi din judeţ s-ar fi distribuit reviste cu mesaje anti-vacciniste şi referinţe la controlul minţii prin vaccinare.

În urma aparţiei în spaţiul public a unor informaţii privind distribuirea, pe raza localităţilor Geomal şi Geoargiu de Sus, a unor broşuri ce conţin mesaje care îndeamnă cetăţenii să nu se vaccineze, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud s-au sesizat cu privire la posibile fapte de comunicare de informaţii false.

„Cercetările sunt continuate, pentru identificarea persoanelor implicate şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care broşurile au ajuns la cetăţenii din cele două localităţi”, transmite IPJ Alba.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Site-ul alba24.ro a scris că în satul Geoagiu de Sus au fost distribuite mai multe reviste cu ştiri anti-COVID, anti-vaccin, referinţe la controlul minţii prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forţelor demonice sau până la modalităţi de căinţă pentru cei care s-au vaccinat.

Revistele ar fi fost împărţite şi în localitatea Geomal.

Acelaşi site de ştiri a scris că, potrivit localnicilor, ar fi vorba despre două femei care împărţeau revistele. Acestea ar fi coborât dintr-o maşină roşie cu numere de Bucureşti condusă de un bărbat.

Primarul Traian Popa a declarat pentru alba24.ro că maşina ar fi ieşit din comună în direcţia Mănăstirii Râmeţ.