• Angajata unui secții de poliție de lângă Paris a fost înjunghiată mortal
  • Incidentul a avut loc la intrarea în secția de poliție din Rambouillet
  • Femeia a murit din cauza rănilor

UPDATE 18.30 Parchetul antiterorist din Franţa a preluat ancheta în cazul atacului din secţia de poliţie

Parchetul antiterorist din Franţa s-a autosesizat în cazul atacului comis vineri într-o secţie de poliţie situată la periferia Parisului, afirmă surse judiciare.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, fiind analizate toate ipotezele.

Premierul Jean Castex s-a deplasat la locul incidentului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Republica tocmai a pierdut o eroină a vieţii de zi cu zi, în urma unui gest barbar şi de o infinită laşitate. Le transmit apropiaţilor victimei că au susţinerea întregii naţiuni. Forţelor de ordine le transmit că le împărtăşesc emoţia şi indignarea“, a declarat Jean Castex.

Autorul atacului este un cetăţean francez de origine tunisiană, în vârstă de 37 de ani. Potrivit martorilor, individul a fost auzit strigând o sintagmă utilizată de militanţi islamişti în momentul atacului, produs într-o secţie de poliţie situată în localitatea Rambouillet (Yvelines), la periferia sud-vestică a capitalei Franţei. O angajată din cadrul poliţiei în vârstă de 49 de ani a fost ucisă în atac.

Știre inițială

Un bărbat care avea asupra sa un cuțit a înjunghiat o femeie care lucra pentru poliție. Incidentul a avut loc vineri, chiar la intrarea într-o secție de poliție din Rambouillet, lângă Paris, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, scrie Reuters.

Victima a murit din cauza rănilor, potrivit BFM TV și Europe 1.

Motivele pentru care atacatorul a recurs la acest gest nu sunt clare, momentan. Potrivit BFM TV, bărbatul ar fi fost de naționalitate tunisiană. El a fost împușcat mortal de alți agenți de poliție.

Procurorul de la Versailles continuă ancheta, au spus oficialii.