• Tigrul bengalez și addaxul, o antilopă albă din deșertul Sahara, se numără printre animalele împăiate ce se regăsesc în colecție.
  • Investigația a început anul trecut, în luna noiembrie, iar cel care deține depozitului este anchetat.
  • Comerțul internațional cu specii sălbatice generează miliarde de dolari.

Mai multe animale împăiate, peste 1.000 la număr, unele făcând parte din categorii protejate, au fost descoperite în Spania, în cea mai mare colecție de taxidermie. Valoarea colecției este estimată la 24 de milioane de lire sterline.

Animalele au fost descoperite în două depozite din Bétera, un oraș situat în nordul Valenicie, și include peste 400 de specii ce au fost clasificate în cadrul convenției CITES, privind protecția faunei sălbatice. Mai mult decât atât, câteva amimale sunt pe cale de dispariție, iar despre altele se crede că deja sunt dispărute, conform The Telegraph.

Tigrul bengalez și addaxul, o antilopă albă din deșertul Sahara, se numără printre acele animale împăiate ce se regăsesc în colecție. Mai mult decât atât, în urma cercetărilor efectuate de către Garda Civilă spaniolă, un leopard, un ghepard împăiat, un linx, un leu, o panteră a zăpezilor, un urs polar și un rinocer alb au fost găsiți în colecție, împreună cu aproximativ 198 de colți de elefant.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Investigația pentru a găsi animalele împăiate a început anul trecut

Investigația a început anul trecut, în luna noiembrie, iar cel care deține depozitului este anchetat. Acestuia i s-au adus acuzații de contrabandă și de infracțiuni împotriva florei și a faunei rare, dar bărbatul încă nu a fost arestat.

Lancashire, un taxidermist din Burnley, a fost încarcerat în anul 2020, fiind acuzat de comerț ilegal cu coarne de rinocer negru și cu cranii de tigru.

Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și de floră sălbatică pe cale de dispariție este în vigoare din anul 1963 și este cunoscută sub denumirea de CITES. Comerțul internațional cu specii sălbatice generează miliarde de dolari, iar aici sunt incluse, pe lângă speciile vii, inclusiv derivate obținute din acestea.