• Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Alimentelor (ANPC) au controlat peste 250 de magazine Penny din ţară, unde au găsit foarte multe nereguli: de la produse expirate, congelate în exces, la etichetare greşită şi vitrine cu praf şi inspecte. ANPC a dat amenzi de peste 3,5 milioane lei.
  • ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, un număr de 256 de magazine Penny, din toată ţara, potrivit unui comunicat transmis luni Autoriatea Naţională.
  • De asemenea, au fost găsite vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf, iar cuptoarele de la raioanele de panificaţie-patiserie erau neigienizate corespunzător şi se foloseau tăvi arse.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Alimentelor (ANPC) au controlat peste 250 de magazine Penny din ţară, unde au găsit foarte multe nereguli: de la produse expirate, congelate în exces, la etichetare greşită şi vitrine cu praf şi inspecte. ANPC a dat amenzi de peste 3,5 milioane lei.

ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, un număr de 256 de magazine Penny, din toată ţara, potrivit unui comunicat transmis luni Autoriatea Naţională.

„Au fost controlate 256 de magazine, aparţinând lanţului Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în ţara noastră. Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancţiuni: 333 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, 110 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de peste 100.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 29 de unităţi, închiderea unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din judeţele Bacău (4 unităţi), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate)”, arată ANPC în comunicatul citat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Comisarii ANPC au găsit, între nereguli, produse alimentare cu data limită de consum depăşită, legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, cu miros modificat, produse congelate cu exces de gheaţă şi modificări de miros, băuturi alcoolice comercializate cu deficienţe de etichetare (lipsa unor ingrediente de pe etichetă), ouă vândute sparte în cofraj, produse alimentare depozitate direct pe paviment. De asemenea, au fost găsite vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf, iar cuptoarele de la raioanele de panificaţie-patiserie erau neigienizate corespunzător şi se foloseau tăvi arse. Comisarii ANPC mai spun că au găsit şi alte nereguli: condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, deficienţe de etichetare a produselor alimentare şi nealimentare (lipsa unor menţiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.), comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate, nerespectarea regimului promoţiilor (nu se menţionează perioada în care se derulează promoţia, nu există la vânzare produsul de referinţă pentru pachetele multi pack), folosirea unui spaţiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu paviment deteriorate; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători; neafişarea ingredientelor cu potential allergen al produselor care se vindeau vrac; lipsa afişării preţului unor produse, la raft, existenţa unor neconcordante între preţul produsului de la casa de marcat şi cel de la raft.